Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν και συναίνεση στα ψίχουλα!

Είναι γεγονός ότι οι κρατικές δαπάνες για την Παιδεία στη χώρα μας βρίσκονται πολύ πίσω από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Η ελλιπής χρηματοδότηση της Παιδείας επιβεβαιώνεται ακόμα και από τους δείκτες με τους οποίους μετρούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ που κατατάσσει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις.

Η κυβερνητική απάντηση σ' αυτά, διά στόματος υφυπουργού Παιδείας Α. Λυκουρέντζου, είναι: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το βάρος του δημόσιου χρέους. Καταβάλλουμε τεράστιους πόρους για την εξόφληση δανείων και τόκων προηγούμενων χρήσεων και συνεπώς οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Φιλοδοξούμε να μεγιστοποιήσουμε την ωφέλεια από τις δαπάνες, οι οποίες διατίθενται προς όφελος της νέας γενιάς της πατρίδας μας και διεκδικούμε να ενισχύσουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας, με έμφαση στην Παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό, χρειαζόμαστε τη συμμαχία και τη σύμπραξη όλων των κοινωνικών και πολιτικών εταίρων για να κάνουμε ακόμα περισσότερα και τολμηρότερα βήματα μπροστά».

Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι λίγα τα χρήματα αλλά η έμφαση δίνεται στις αναδιαρθρώσεις, προκειμένου η Παιδεία να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις του κεφαλαίου (αυτά σημαίνουν τα περί ανταγωνιστικότητας) και η κυβέρνηση απαιτεί πλήρη συναίνεση σ' αυτή την πολιτική. Αμ δε! Οι εργαζόμενοι θα τους γυρίσουν την πλάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ