Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πιέσεις σε συνδικαλίστρια

Ψευδείς κατηγορίες και προειδοποιήσεις λόγω της συνδικαλιστικής δράσης της

ΘΗΒΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε απειλές και ψεύτικες κατηγορίες προσφεύγει η διοίκηση της γαλλικής πολυεθνικής «AIR LIQUIDE» (εργοστάσιο στα διόδια Σχηματαρίου), προκειμένου να κάμψει την αντίθεση των εργαζομένων στην πραγματοποίηση απολύσεων. Στο στόχαστρο της εταιρίας μπήκε η συνδικαλίστρια Αθανασία Τσατσαρίδου, μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Βιομηχανιών Οξυγόνου -Ασετιλίνης και Αλλων Αερίων, που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του σωματείου στέκονται εμπόδιο στην απόλυση 7 εργαζομένων με πολυετή υπηρεσία. Ηδη οι ενέργειες του σωματείου εξανάγκασαν την εταιρία να επαναπροσλάβει τους τρεις απολυμένους, ενώ εκκρεμεί μία ακόμα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας στις 15 Σεπτέμβρη για την επαναπρόσληψη και των υπολοίπων.

Σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσει και να ενοχοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση της Α. Τσατσαρίδου, η διευθύντρια του εργοστασίου την κατηγόρησε ότι δήθεν άνοιξε φάκελο που απευθυνόταν σ' αυτή με την ένδειξη «προσωπικό». Με το πρόσχημα αυτό, όταν η συνδικαλίστρια επέστρεψε από την άδειά της, την εμπόδισαν να πάει στη θέση εργασίας της, ενώ της επιδόθηκε και γραπτή προειδοποίηση για αυστηρότερα μέτρα.

Με ανακοίνωσή του το σωματείο καταγγέλλει την ενέργεια της εταιρίας και υπογραμμίζει πως πρόκειται για επίθεση για τη συνδικαλιστική της δράση και τα εμπόδια στις απολύσεις. Επισημαίνει δε ότι «στη μακρόχρονη πορεία της στην εταιρία και σε εμπιστευτικές θέσεις, ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της και η τωρινή κατηγορία είναι εκ του πονηρού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ