Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παμπειραϊκό συλλαλητήριο
Στην πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 3 του Οκτώβρη, κατέληξαν χτες ταξικά σωματεία της πόλης

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 3 του Οκτώβρη κόντρα στην αντεργατική λαίλαπα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΕΒ, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών του Πειραιά. Στη σύσκεψη που έγινε χτες βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ένας μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για συντονισμό της δράσης όλων των εργαζομένων της πόλης, για να αναχαιτιστεί η αντεργατική επίθεση.

Η Συντονιστική Επιτροπή κατέληξε σε ένα πρόγραμμα περιοδειών στους χώρους δουλιάς, αλλά και σε σχολεία και καταστήματα, για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τη γενικευμένη επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων, που συνδέεται και με τα ζητήματα της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης. Παράλληλα οργανώνει σειρά συσκέψεων σε όλες τις περιοχές και τις συνοικίες της πόλης.

Οι συνδικαλιστές άσκησαν κριτική στις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που με την τακτική τους, υπονομεύουν τον αγώνα της εργατικής τάξης και κάλεσαν τους εργαζόμενους του Πειραιά, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αντιπαλέψουν τη λογική της «κοινωνικής συναίνεσης», των «διαλόγων», της «απάτης», να ενωθούν σε κοινό αγώνα, σε κοινό μέτωπο πάλης, για την απόκρουση της επίθεσης κατά των εργαζομένων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη εξουσία που θα επιβάλει μια φιλολαϊκή πολιτική.

Συγχρονίζοντας τα βήματά της, με τις άλλες ταξικές δυνάμεις, με τις πρωτοβουλίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή θα δώσει τη μάχη ώστε ο εργαζόμενος κόσμος του Πειραιά να βάλει τη σφραγίδα του στις συγκρούσεις που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ