Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Κάλεσμα σε ανυποχώρητη πάλη

Συμμετέχει στο πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ, προγραμματίζει απεργία για τις αρχές Νοέμβρη

Την απόρριψη των εξαγγελιών του υπουργού Εργασίας Τ. Γιαννίτση, για τις ανατροπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις εργασιακές σχέσεις, απορρίπτει ομόφωνα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, η οποία αποφάσισε σε συνεδρίασή της να προετοιμάσει απεργιακή κινητοποίηση για το πρώτο 15ήμερο του Νοέμβρη.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, οι εξαγγελίες αυτές «έρχονται να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων». Η διοίκηση υπογραμμίζει επίσης: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 10 Οκτώβρη δίνοντας το ταξικό μας μήνυμα της ανυποχώρητης πάλης για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 21 Οκτώβρη.

Αναφορά γίνεται από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και στο ρόλο των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες με την τακτική τους απέναντι στον ψευδεπίγραφο «κοινωνικό διάλογο» έχουν σαν στόχο την εξυπηρέτηση του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση. «Διαφορετικά - σημειώνεται από το Εργατικό Κέντρο - ας απορρίψουν συνολικά τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας. Να αποχωρήσουν από κάθε είδος ψευτοδιαλόγου και ας δράσουν για τη συνολική αντίσταση της εργατικής τάξης ενάντια σε αυτά τα μέτρα».

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, «καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα σωματεία του νομού μας να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταξική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 Σεπτέμβρη. Συμμετέχουμε με εκπρόσωπό μας στις 29, 30 Σεπτέμβρη στη σύσκεψη των ταξικών συνδικάτων στη Γαλλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ