Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και για το τριήμερο κεντρικών εκδηλώσεων του 26ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της Νέας Παραλίας (περιοχή Μπότσαρη) την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη.

Από τις καθημερινές εξορμήσεις των μελών και στελεχών της ΚΝΕ, στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης, φαίνεται ότι η ανταπόκριση της νεολαίας στο κάλεσμα της Οργάνωσης είναι μεγάλη και αναμένεται η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις του τριημέρου, μετά και από την επιτυχημένη προφεστιβαλική δραστηριότητα όλου του καλοκαιριού, να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Ανάμεσα στ' άλλα περιλαμβάνει την Παρασκευή 15/9 συζήτηση με θέμα: «Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια: οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και η αντίδραση του φιλειρηνικού κινήματος», με τους Λ. Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Φωτιάδη, αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ και Τρ. Κωστόπουλο, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Σάββατο 16/9 θα μιλήσει ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και την Κυριακή 17/9, ημέρα κορύφωσης του Φεστιβάλ, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Ολυμπιακοί αγώνες» όπου θα συμμετάσχουν: Ε. Βενιζέλος, τέως υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Ζουράρις, καθηγητής Πανεπιστημίου, Σ. Γιάτσης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Χρ. Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οσο για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναυλίες του Ν. Ζιώγαλα και του Μ. Φάμελου, καθώς και των Blyew Wire, την Παρασκευή, το πρόγραμμα του Β. Παπακωνσταντίνου και του Θ. Μικρούτσικου το Σάββατο και αυτή του Δ. Μητροπάνου την Κυριακή. Δε θα λείψει βέβαια η προβολή της ερασιτεχνικής και νεανικής δημιουργίας, εκθέσεις, αφιερώματα, θεατρικά, λαϊκά γλέντια και ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ