Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Οι εργαζόμενοι μπαίνουν μπροστά

Πολύμορφες δραστηριότητες και ετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων, για αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα

Με συσκέψεις σωματείων, Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστών και συντονισμό δράσης των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων για την αναχαίτιση των αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων, οι εργαζόμενοι σηκώνουν το δικό τους «Μέτωπο» αντίστασης, στη γραμμή που χάραξε το ΠΑΜΕ. Πρώτος σταθμός, η πανελλαδική απεργία στις 10 Οκτώβρη, την οποία οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις φιλοδοξούν να μετατρέψουν σε βήμα καταγγελίας του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και ευκαιρία για ακόμα ευρύτερη συσπείρωση όλων των εργαζομένων. Η προσήλωση της κυβέρνησης στα αντεργατικά της μέτρα, αλλά και η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η μέχρι τώρα τακτικισμοί της, υπαγορεύουν την ανάγκη, να γίνει η απεργία υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και να αποκτήσει ταξικό πλαίσιο.

Στην κατεύθυνση αυτή, και στη χάραξη αγωνιστικού προγράμματος δράσης για την υπεράσπιση εργατικών δικαιωμάτων, θα επικεντρωθεί και η πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στις 23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστών.

Στη σύσκεψη που θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και συνδικαλιστικά στελέχη, θα συζητηθεί ανοιχτά και δημοκρατικά η πορεία του ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του και θα μπουν νέοι στόχοι για την ταξική αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στα πλαίσια αυτής της αγωνιστικής δράσης, στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ θα συμμετάσχουν στις διεθνείς αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις της Πράγας από 23 - 28 Οκτώβρη, ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα συνεδριάζει εκεί. Στο ίδιο πνεύμα γίνεται και η αντικαπιταλιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα στις 26 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, όλο και μεγαλύτερη δυσκολία συναντά το υπουργείο Εργασίας να προωθήσει τον ψευτοδιάλογο. Χτες έγινε γνωστό, ότι η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε την αναβολή της σημερινής συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας που είχε οριστεί στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ορίστηκε για το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Αύριο αναμένεται να γίνει η συνάντηση με το ΣΕΒ και τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των εμπόρων.

Παράλληλα ο Τ. Γιαννίτσης σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», επιβεβαίωσε ότι η επόμενη αντεργατική επίθεση, θα είναι στην κοινωνική ασφάλιση, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει από τα προωθούμενα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου πραγματοποίησε χτες συνάντηση με τους διευθυντές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπου υποκριτικά υπογραμμίστηκε η πρόθεσή της να το στηρίξει με υλικοτεχνική υποδομή και νέους επιθεωρητές, ενώ στην εν λόγω συνέντευξη ο Τ. Γιαννίτσης έκανε λόγο για... «αυτορρύθμιση» του εργασιακού τοπίου κατακεραυνώνοντας τη «νοοτροπία κρατικίστικου ελέγχου των πάντων...»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργατικές συσκέψεις ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ (2013-08-29 00:00:00.0)
Αντίσταση από την Αθήνα μέχρι την Πράγα (2000-09-21 00:00:00.0)
Μπροστά με σκληρές, ταξικές μάχες (2000-08-27 00:00:00.0)
Μέρα αγώνα και στους τέσσερις νομούς (2000-08-23 00:00:00.0)
Πρόγραμμα κεντρικών εκδηλώσεων (2000-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ