Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αναπτύσσονται οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις

Να στείλουν το δικό τους αγωνιστικό, ειρηνικό, πατριωτικό μήνυμα διαμαρτυρίας, καλεί τους φιλειρηνικούς πολίτες, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Αρχισαν να φτάνουν από το Σάββατο στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εκατοντάδες στρατιώτες των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις που θα γίνουν στην περιοχή Κοζάνης. Αμέσως μετά την άφιξή τους, οι στρατιωτικές δυνάμεις συγκροτούνται σε φάλαγγες είτε στο λιμάνι είτε σε στρατόπεδα της ευρύτερης περιοχής (Σκύδρας) και μετά ξεκινούν για τον τελικό τους προορισμό την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με χτεσινή της ανακοίνωση καλεί το λαό της περιοχής να πει «όχι» στη ΝΑΤΟική άσκηση και να δώσει ένα αγωνιστικό, ειρηνικό, πατριωτικό μήνυμα διαμαρτυρίας.

«Το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ήρθαν τώρα στην πόρτα μας, πατούν το έδαφος της περιοχής μας, της Δυτικής Μακεδονίας», τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Τρεις χιλιάδες ΝΑΤΟικοί στρατιώτες με τις διοικήσεις και τα επιτελεία τους ήρθαν να ασκηθούν μέχρι τις 4 του Οκτώβρη στην κοινή "υπεράσπιση της ΝΑΤΟικής επικράτειας" και τις "ανθρωπιστικές" δράσεις!!!

Πρόκειται για τη δύναμη ταχείας επέμβασης των δυνάμεων της Συμμαχίας της Ευρώπης, με έδρα τη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, που εκτελεί την πρώτη άσκησή της με την κωδική ονομασία: ADVENTURE EXCHANGE - 2000.

Η πολυεθνική αυτή δύναμη, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, είναι εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη για ανάπτυξη κατά μήκος όλου του φάσματος των επιχειρήσεων, από ανθρωπιστικές σε πολεμικές - μαχητικές, οπουδήποτε μέσα κι έξω από τα όρια της Συμμαχικής Διοίκησης της Ευρώπης.

Αλήθεια, από ποιον κινδυνεύει η ΝΑΤΟική επικράτεια;

Εκείνο που κινδυνεύει κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι πολίτες της περιοχής μας, είναι η πληγωμένη ειρήνη στα Βαλκάνια από το βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και τα νέα βρόμικα σχέδιά του για το παρόν και το μέλλον.

Κινδυνεύουν τα κοινά συμφέροντα των λαών της Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής, κι αυτά είναι που πρέπει όχι μόνο να μας ανησυχούν, αλλά και να μας οδηγούν στην ενότητα δράσης για την αποτροπή τους, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα κι έξω από τη Βαλκανική Επικράτεια.

Η κυβέρνηση της χώρα μας φέρει βαρύτατες ευθύνες για την υποτακτική της πολιτική στους υπερατλαντικούς δολοφόνους, καθώς επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που είτε συμφωνούν είτε προτιμούν την ένοχη σιωπή.

Η άσκηση, πάντως, αυτή δεν είναι άσχετη ούτε με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γιουγκοσλαβία και τις εκεί εξελίξεις, ούτε με τις νέες επεμβάσεις που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ για τη διάλυσή της. Στις επεμβάσεις αυτές, οργανικά ενταγμένη είναι και η απροκάλυπτη επέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας.

Μπροστά στη νέα αυτή πρόκληση, την οποία καταδικάζουμε ο λαός της περιοχής μας και οι φορείς του, κάθε πολίτης, κάθε πατριώτης, που αγαπά και θέλει την ειρήνη και την ανεξαρτησία της πατρίδας του, είναι ανάγκη να στείλει το δικό του αγωνιστικό, ειρηνικό, πατριωτικό μήνυμα διαμαρτυρίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ