Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ελλείψεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Μαγνησία

Τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Νομό Μαγνησίας αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πατάκης προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

Την έντονη ανησυχία των γονέων νηπίων και μαθητών του Δημοτικού στο νομό Μαγνησίας, επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές - κυρίως της υπαίθρου και των νησιών - από την έλλειψη εκπαιδευτικών, φοβούμενοι επανάληψη της περσινής χρονιάς, κατά την οποία δεκάδες Νηπιαγωγεία παρέμειναν κλειστά επί βδομάδες ακόμη και ως τα Χριστούγεννα, ενώ σε πολλά Δημοτικά Σχολεία υπήρχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ελλείψεις δασκάλων.

Επειδή, όπως υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, σύμφωνα με στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έντεκα Νηπιαγωγεία και τέσσερα διθέσια Νηπιαγωγεία, καθώς και πάνω από 30 Δημοτικά Σχολεία στερούνται εκπαιδευτικών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα σκοπεύει να πάρει άμεσα ώστε να συμπληρωθούν τα κενά εκπαιδευτικών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και να λειτουργήσουν με επάρκεια διδακτικού προσωπικού όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του νομού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ