Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
Προσωπικές απόψεις δημοσιοποίησε ο Μ. Κωστόπουλος

Τις προσωπικές του απόψεις για μια σειρά ζητήματα της πολιτικής του Κόμματος, δημοσιοποίησε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Θεσσαλία» του Βόλου, ο Μήτσος Κωστόπουλος, μόλις μια βδομάδα πριν τη δημοσίευση των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν την Κυριακή 17/9 στο «Ριζοσπάστη».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε προχτές Κυριακή, 10/10, στη «Θεσσαλία», ενώ εκτενές ρεπορτάζ επί του θέματος είχαν τη Δευτέρα οι αθηναϊκές εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Καρφί». Στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ οι εν λόγω εφημερίδες αξιοποιούν θέσεις του Μ. Κωστόπουλου, για να επιτεθούν κατά της πολιτικής του ΚΚΕ, της ηγεσίας του Κόμματος και της συντεταγμένης πορείας προς το 16ο Συνέδριό του. Ο «Ρ» κάνει μια μικρή αναφορά στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ώστε οι αναγνώστες μας να είναι ενήμεροι για το τι γράφεται στον αστικό Τύπο.

Η εφημερίδα «Θεσσαλία» προβάλλει το θέμα πρωτοσέλιδα ως εξής: «Το κορυφαίο στέλεχος του εργατικού κινήματος μιλά στη "Θ" - Τι λέει για το ΚΚΕ, την ΚΟΒ Γλαφυρών, το συνδικαλιστικό κίνημα, την πολιτική συμμαχιών, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Ζουράρι, την Κανέλλη».

Η «Ελευθεροτυπία» προβάλλει το θέμα με τους τίτλους: «Μεγάλη καμπάνα του Μήτσου προς Αλέκα - "Κωμικό και τραγικό το ΚΚΕ να ταλανίζεται με την κυρία Κανέλλη και τον κύριο Ζουράρι"», ενώ εισαγωγικά στο θέμα ενημερώνει τους αναγνώστες της με τα εξής: «Ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην βουλευτής και νυν απλό μέλος (μέχρι νεοτέρας), επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μαγνησία, για να υψώσει τη φωνή του και να προειδοποιήσει ότι δεν κτυπά απλώς το καμπανάκι αλλά καμπάνα»... Στο ίδιο μοτίβο είναι και το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Το «Καρφί» έχοντας, επίσης, μικρά αποσπάσματα από τη συνέντευξη, προβάλλει με τίτλους στο δικό του ρεπορτάζ: «Μπαίνει δυναμικά στον προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ ο Κωστόπουλος - ο Μήτσος καλεί Χαρίλαο...», ενώ σε υπότιτλους γράφει: «Αλλο Μέτωπο, άλλο Κανέλλη», «Μην παίζουμε τις κουμπάρες» (για τον Ντρέκο), «Θα διάλεγα το Θεωνά» κλπ., κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ