Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΙΣΙ 1924
Η μεγάλη ρεβάνς

Η γαλλική πρωτεύουσα έμελλε να γίνει η πρώτη πόλη που θα διοργάνωνε για δεύτερη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Γάλλοι μετά την ανάθεση της διοργάνωσης είχαν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση. Επρεπε να σβήσουν τις άσχημες εντυπώσεις του παρελθόντος. Και τα κατάφεραν. Τα πάντα πήγαν ρολόι. Τελειότητα στην οργάνωση, ακριβής προγραμματισμός, άρτιες εγκαταστάσεις. Το καινούριο στάδιο (50 χιλ. θέσεων) «Κουλόμπ» ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Στους αγώνες πήραν μέρος 44 χώρες με 3.075 θεατές. Ετσι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Πιερ Ντε Κουμπερτέν λίγο πριν αποχωρήσει από την προεδρεία είδε τη γενέτειρά του πόλη να σβήνει την κακή εικόνα του παρελθόντος και δικαιώθηκε για την επιλογή του.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Οι συγκεκριμένοι αγώνες απόκτησαν πολύ μεγαλύτερη αίγλη αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωσή τους. Αιτία η ταινία «Δρόμοι της φωτιάς» με την περίφημη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, που μιλούσε για τις προσπάθειες των δυο Αμερικανών αθλητών Χάρολντ Εϊμπράχαμς και Ερικ Λίντελ με τις νίκες τους στα 100μ. και 400μ. αντίστοιχα,

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Στο Παρίσι ανακαλύφθηκε ο... Ταρζάν. Ο Αμερικανός κολυμβητής Τζόνι Βαϊσμίλερ που μετέπειτα θα έκανε καριέρα στο ρόλο του ήρωα της ζούγκλας, ήταν αυτός που ξεχώρισε. Κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση στα 100μ., στα 400μ. και στα 4Χ100. Ηταν ο πρώτος αθλητής που έκανε τα 100μ. κάτω από 1΄ σημειώνοντας χρόνο 59΄΄.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ