Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο Θανάσης Καπετανάκης

Κηδεύτηκε χτες στο Νεκροταφείο Καισαριανής ο Θανάσης Καπετανάκης, ο οποίος υπέκυψε προχτές το πρωί, στο σπίτι του, από οξύ έμφραγμα. Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος της ΚΟΒ Ν. Κόσμου του ΚΚΕ, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Κόσμου, ο Θ. Καπετανάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα (1935). Σπούδασε στο Πάντειο Πολιτικές Επιστήμες και εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

«Σ' όλη του τη ζωή πάλεψε για ειρήνη και προκοπή. Φοιτητής εντάχτηκε στο προοδευτικό κίνημα και στην προδικτατορική ΕΔΑ. Στη μεταπολίτευση εντάχτηκε στο ΚΚΕ. Η στάση του ήταν αταλάντευτη και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα. Πάντα πρόθυμος να συνεισφέρει στο κόμμα με τη δουλιά του, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που βασανιζόταν από προβλήματα υγείας. Τον χαρακτήριζε η συντροφικότητα και η υποδειγματική κομματική του στάση. Αυτά τα στοιχεία του θα διατηρήσουμε στη μνήμη μας», σημείωσε στον επικήδειο λόγο του ο Κώστας Κόντος, μέλος Αχτιδικής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θ. Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ, και αντιπροσωπείες της ΚΟΒ Ν. Κόσμου, της ΚΟΒ Παντείου και της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ