Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθελούσια έξοδος δικαστών

Εκατό δικαστικοί λειτουργοί απ' όλους τους βαθμούς και κλάδους της Δικαιοσύνης προβλέπεται να αποσυρθούν από το δικαστικό σώμα με το καθεστώς της εθελούσιας εξόδου. Αυτό προβλέπεται με νομοσχέδιο που κατέθεσε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκης. Οι εν λόγω δικαστικοί λειτουργοί είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν για λόγους υγείας είτε είναι ακατάλληλοι για την άσκηση των δικαστικών τους καθηκόντων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στην πρώτη περίπτωση η έξοδος των ενδιαφερομένων από την υπηρεσία θα γίνεται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ενώ στη δεύτερη κατηγορία (λόγοι ανεπάρκειας) θα κριθεί από τις Ολομέλειες των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις ανεπάρκειας θα συνεκτιμηθούν και οι έγγραφες απόψεις των δικηγορικών συλλόγων.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι ενδιαφερόμενοι δικαστικοί θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ θα παρέχονται κίνητρα ή δυνατότητα διορισμού σε δημόσιες υπηρεσίες, εφόσον κριθούν επαρκείς για κάτι τέτοιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ