Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΩΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«Γη και ύδωρ» σε επενδυτές

Την παραχώρηση έκτασης 700 στρεμμάτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Βεγόρας στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποφάσισε εσπευσμένα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλώτα Φλώρινας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (μειοψήφησε ένας) αποφάσισαν να νοικιάσουν την έκταση στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Φιλώτα και στη συνέχεια αυτή να την παραχωρήσει απευθείας στην ΤΕΡΝΑ ΑΕ για 3 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασης για άλλα 30 χρόνια.

Με την απόφαση αυτή διαφωνούν κάτοικοι των Δ.Δ. Βεγόρας, Φιλώτα και Λεβαίας. Μάλιστα, μέσα από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Βεγόρας δήλωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν στην υλοποίηση του έργου που θα προκαλέσει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή και να ανατρέψουν στην πράξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που μοίρασε στους κατοίκους της περιοχής, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να παλέψουν με όλα τα μέσα ώστε να ακυρώσουν στην πράξη αυτά τα σχέδια. Τους καλεί να παλέψουν για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας, στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων, που θα αναπτύσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα εξασφαλίζει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ