Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι «σωτήρες» της Ολυμπιακής (1)

Ποιος είναι ο στόχος τους; Να ...εξυγιάνουν την Ολυμπιακή; Να απαλλάξουν τον ελληνικό λαό από ένα «βαρέλι χωρίς πάτο», όπως με περισσή κομψότητα περιγράφουν την εταιρεία (την οποία κατά τα άλλα θέλουν να «σώσουν»);

Η αλήθεια για το τι σχεδιάζουν είναι γνωστή. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Από τη Διώρυγα της Κορίνθου μέχρι τον ΟΤΕ κι από τα στρέμματα του δρυμού της Πάρνηθας που πήγαν υπέρ καζίνο μέχρι τα πετρέλαια που παραδόθηκαν στον Λάτση.

*

Η πολιτική τους μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πολιτική ξεπουλήματος. Σε ό,τι αφορά δε το επιχειρούμενο ξεπούλημα της Ολυμπιακής είναι ομολογημένο!

Ας θυμηθούμε μερικές τέτοιες χαρακτηριστικές ομολογίες σχετικά με τους ποιους ευνοεί η επί δεκαετίες ακολουθούμενη γαλαζοπράσινη πολιτική απαξίωσης και σαμποταρίσματος της Ολυμπιακής. Πρόκειται για μια πολιτική που ευνοεί:

  • «Τους ανταγωνιστές, οι οποίοι δρουν και μεγαλώνουν από τις αδυναμίες της κρατικής εταιρίας, από την έλλειψη στρατηγικής και ανάπτυξης. Απολαμβάνουν όλα τα προνόμια ευελιξίας δράσεως, που έχουν όλες οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, των οποίων οι μέτοχοι μπορούν και διαπλέκονται, χρηματοδοτούν κόμματα και υποψηφίους και κάθονται στο "ταμείο" για την είσπραξη των ποικίλων ωφελημάτων τους. Εχουν τη δυνατότητα να φθείρουν εκ των έσω την κρατική εταιρία (...)».
  • «Επιθυμία τους είναι το κλείσιμο της εταιρίας ή η υπαγωγή της στο άρθρο 46α, δηλαδή "σε εκκαθάριση εν λειτουργία", ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν επιλεκτικά και σε καλή τιμή, περιουσιακά στοιχεία, όπως το σήμα, τη φήμη και πελατεία της κρατικής εταιρίας».

*

Αλήθεια, αυτός που μιλά για «διαπλοκή» με σκοπό τη λεηλασία της Ολυμπιακής είναι κάποιος νοσηρός συνωμοσιολόγος; Ο καταγγέλλων την «εκ των έσω» υπονόμευση της εταιρείας είναι κάποιος παραπληροφορηθείς; Ο ευθέως ομιλών για ανταγωνιστές της «Ολυμπιακής» που «χρηματοδοτούν κόμματα και υποψηφίους» είναι κάποιος άσχετος με τα τεκταινόμενα στην Ολυμπιακή;

Οι παραπάνω τοποθετήσεις ανήκουν στον πρώην πρόεδρο των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», τον κ. Πέτρο Παπαγεωργίου, και περιλαμβάνονται σε άρθρα του στον Τύπο που αναδημοσιεύτηκαν και στο «Ρ» (9/9/2005), όταν δηλαδή έγινε το πρώτο επίσημο μνημόσυνο της Ολυμπιακής, με τις τότε δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Επαναλαμβάνουμε: Οι καταγγελίες έγιναν από κάποιον που βρέθηκε στο τιμόνι της Ολυμπιακής (επομένως κάτι γνωρίζει παραπάνω) και που διορίστηκε στο τιμόνι αυτό από την ίδια την κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ