Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προβλέπουν κάμψη το χειμώνα

Μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα «παχιών αγελάδων» στην τουριστική κίνηση και στα έσοδα, οι ξενοδόχοι της Αττικής εμφανίζονται αναστατωμένοι από τη μείωση πληροτήτων τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη - ιδίως στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών - και ζητούν επίσπευση της λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας (στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο).

Τον περασμένο Σεπτέμβρη οι πληρότητες στα ξενοδοχεία 5 αστέρων διαμορφώθηκαν στο 69,70%, μειωμένες κατά 5,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2006. Τον Οκτώβρη, οι πληρότητες στην ίδια κατηγορία εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 1%, στο 61,01%. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το Σεπτέμβρη, τα 4 αστέρων είχαν 6% μείωση, τα 3 αστέρων 0,4% αύξηση και τα 2 αστέρων 1% μείωση. Τον Οκτώβρη, τα 4 αστέρων είχαν 4% μείωση, τα 3 αστέρων 2,1% αύξηση και τα 2 αστέρων 4,4% μείωση.

Τα στοιχεία αυτά κάνουν την Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής να μιλά για υποτονική ατμόσφαιρα στην περίοδο των εορτών και για επιβεβαίωση των φόβων πως θα σημειωθεί σημαντική κάμψη τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, ασκούν κριτική επειδή δεν έχει γίνει σωστή προβολή της Αθήνας, ζητώντας ουσιαστικά πρόσθετους δημόσιους πόρους υπέρ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ