Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επίθεση των κατοχικών δυνάμεων καταγγέλλουν οι Ταλιμπάν, στην περιοχή Μούσα Κάλα της επαρχίας Χελμάντ, όπου υπάρχουν και πολλά ορυχεία. Οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο της περιοχής με την απόσυρση των βρετανικών στρατευμάτων. Βρετανικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ και αφγανικές δυνάμεις επιτέθηκαν χτες στην περιοχή με στόχο «θέσεις - κλειδιά» στην περιοχή.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Στον απερχόμενο πρωθυπουργό Γκι Φέρχοφστατ ανέθεσε χτες ο βασιλιάς Αλβέρτος Β' το σχηματισμό «μιας προσωρινής κυβέρνησης», η οποία «θα αναλάβει τη διαχείριση των υποθέσεων που επείγουν», σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στο Βέλγιο, καθώς συμπληρώθηκαν έξι μήνες από τις βουλευτικές εκλογές και δεν έχει ακόμα σχηματιστεί κυβέρνηση.

ΛΙΜΑ.-- Αρχισε χτες η δίκη του πρώην προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονίες, απαγωγές και διαφθορά. Εάν καταδικαστεί αντιμετωπίζει έως και 30 χρόνια φυλάκισης και 33 εκατομμύρια που θα πρέπει να καταβάλει σε αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Στους πέντε έφτασαν οι νεκροί των δύο ένοπλων επιθέσεων που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες έξω από εκκλησίες στην περιοχή του Κολοράντο Σπρινγκς. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να σχετίζονται μεταξύ τους και οι δράστες να είναι ίδιοι.

ΝΤΑΚΑΡ.-- Τουλάχιστον 40 Αφρικανοί οικονομικοί πρόσφυγες πνίγηκαν ανοιχτά των ακτών της Σενεγάλης στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα Κανάρια Νησιά. Οι άλλοι 90 που συνταξίδευαν νοσηλεύονται σε κέντρα υγείας της Σενεγάλης.

ΚΑΙΡΟ.-- Το αιγυπτιακό Κέντρο Ναντίμ για την Ψυχολογική Υποστήριξη και Αποκατάσταση Θυμάτων Βίας κατήγγειλε χτες ότι την τελευταία τετραετία έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βασανιστηρίων με δράστες αστυνομικούς και η οργανωμένη κρατική βία έναντι όσων τολμούν να διαφωνήσουν με την κυβέρνηση του Αιγύπτιου Προέδρου Χ. Μουμπάρακ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ