Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Απεργία χτες και πορεία στα δικαστήρια

Υπερασπίζονται το μνημείο για τους νεκρούς συναδέλφους τους. Συνεχίζουν σήμερα με συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική

Οι απεργοί εργατοτεχνίτες έξω από τα δικαστήρια
Οι απεργοί εργατοτεχνίτες έξω από τα δικαστήρια
«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα. Μέτωπο αγώνα πανεργατικό». Με το πανό τους να δίνει το στίγμα, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης βγήκαν χτες ξανά στους δρόμους, στα πλαίσια 24ωρης απεργίας, για να διαδηλώσουν την απόφασή τους να υπερασπίσουν τις κατακτήσεις και τις ταξικές εργατικές ενώσεις τους από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες με τους πολιτικούς τους εκπροσώπους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στις 9 το πρωί συγκεντρώθηκαν στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και από εκεί με πορεία έφτασαν στα δικαστήρια, όπου άρχιζε μία ακόμα δίκη σε βάρος των σωματείων τους. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το μνημείο που ανέγειραν στη Ζώνη τα σωματεία για να καταγγείλουν τα εργοδοτικά εγκλήματα. Η δίκη αφορούσε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών αξιώνοντας να σβηστούν οι φράσεις που αναγράφονται στο μνημείο.

Ο Γιώργος Μαυρίκος, βουλευτής του ΚΚΕ που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, κατήγγειλε τη «σφαγή» που γίνεται σε αυτό το χώρο στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών και ότι ο πραγματικός στόχος της δίωξης είναι - ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά διαδικασιών όπως η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργατών. Από την πλευρά των εργοδοτών κατέθεσε ο πρόεδρος της εργοδοτικής Ενωσης, Δ. Μεταξάς, στο συνεργείο του οποίου οι εργάτες της Ζώνης έχουν θρηνήσει 2 συναδέλφους τους. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν συνδικαλιστές από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ. Οι εργάτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα τα ξημερώματα στις πύλες της Ζώνης για την περιφρούρηση της απεργίας και στη συνέχεια, στις 10 το πρωί, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον ηλεκτρικό σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ