Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Ενισχύει τους κατασταλτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς της ΕΕ

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όχι μόνο συντάσσεται απόλυτα με την «αντιτρομοκρατική στρατηγική» της ΕΕ και τη νέα διάστασή της, την πρόληψη της «βίαιης ριζοσπαστικοποίησης», αλλά ζητάει την αποφασιστική δίωξη της συμπεριλαμβανομένης παρότρυνσης στη διάπραξη βιαιοπραγιών, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος με δήλωσή του στο ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», που εγκρίθηκε.

Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ταυτίζεται και σε πολλά σημεία υπερακοντίζει την αντιδραστική πολιτική και τα αντιδημοκρατικά μέτρα της ΕΕ, που με το πρόσχημα της τρομοκρατίας περιορίζει τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων. Καλεί σε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας μεταξύ των κατασταλτικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας των κρατών - μελών, της Ευρωαστυνομίας και της Eurojust, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των ηλεκτρονικών βάσεων παρακολούθησης SIS II και VIS, ώστε να γενικευτεί και να γίνει αποτελεσματικότερη η παρακολούθηση και το φακέλωμα των εργαζομένων σε ολόκληρη την ΕΕ».

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι το ψήφισμα «όχι μόνο συντάσσεται απόλυτα με τη νέα διάσταση που δίνει η ΕΕ στην "αντιτρομοκρατική στρατηγική της", δηλαδή την καταπολέμηση και πρόληψη της αποκαλούμενης "βίαιης ριζοσπαστικοποίησης", αλλά ζητάει "να διωχτεί με αποφασιστικότητα" και να συμπεριλάβει και την "παρότρυνση για τη διάπραξη βιαιοπραγιών". Η στρατηγική αυτή ενάντια στη "ριζοσπαστικοποίηση" αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της "αντιτρομοκρατικής" δήθεν πολιτικής της ΕΕ και των κατασταλτικών μηχανισμών της: Οσοι αντιστέκονται και αμφισβητούν την αντιδραστική της πολιτική».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «όσα ψηφίσματα και αν βγάλουν οι πολιτικοί εκφραστές των μονοπωλίων, δεν πρόκειται να σταματήσουν τα κινήματα αντίστασης και τα ολοένα και αυξανόμενα ρεύματα αμφισβήτησης της ίδιας της ΕΕ σαν ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης του ευρωπαϊκού κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ