Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: «Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα Πανεπιστήμια. Το φάντασμα του αυταρχισμού. Αυτός δεν προέρχεται από το κράτος, ούτε από τους διδάσκοντες. Μικρές ομάδες αριστερών φοιτητών διαφεντεύουν την καθημερινότητα των ΑΕΙ. Εισβάλλουν και απαγορεύουν στην εκλεγμένη Σύγκλητο να συζητήσει θέματα που δεν είναι της αρεσκείας τους. Καταλαμβάνουν κτίρια και απαγορεύουν την έρευνα. Καθίστανται διά της βίας και με την ανοχή μας αφέντες των ΑΕΙ. Υποβαθμίζουν διαρκώς την Ανώτατη Παιδεία (...) Η κατάσταση στα ΑΕΙ έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Πρυτάνεις, καθηγητές και η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών είναι όμηροι των "επαναστατικών οραμάτων" κάποιων μειοψηφιών, οι οποίες καλύπτονται από το άσυλο για να επιβάλλουν τη θέλησή τους» (το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΟΤΕ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΧΩΝΟΝΤΑΙ; «Πρακτικές που στο παρελθόν τραυμάτισαν σοβαρά τη δημοκρατία και που θεωρούσαμε ότι έχουν εγκαταλειφθεί, επανέφερε η κυβέρνηση στη διαδήλωση για το Ασφαλιστικό. Η αποκάλυψη ότι στη συγκέντρωση και πορεία μετείχαν αστυνομικοί με πολιτικά γεννά πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και τους στόχους αυτής της αστυνομικής επιχείρησης. Και δημιουργεί πολλαπλές ευθύνες στους εμπνευστές της, τόσο στην πολιτική όσο και στη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ: «Μεταξύ των 590 μελών του Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων και του ευρύτερου κύκλου ατόμων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του σκοπευτηρίου φαίνεται πως αναζητούν οι διωκτικές αρχές τους δράστες της κλοπής 25 όπλων ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Το σενάριο που ήθελε την ενέργεια να συνδέεται με τα δρώμενα στα Ζωνιανά και να αποτελεί πράξη αντεκδίκησης των κακοποιών που θέλησαν να "ακυρώσουν" τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο νησί, διαψεύδονται από νεότερα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών (...) μεταξύ των όπλων που εκλάπησαν είναι και ένα πιστόλι από καουτσούκ το οποίο δεν εντοπίζεται από τα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ