Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ν. ΚΟΣΜΟΣ
Χωρίς θέρμανση 1.600 μαθητές και νήπια!

Ενα ακόμη σύμπτωμα της νοσηρής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής - οι παγωμένες αίθουσες - «γέννησε» την ανάγκη για συντονισμό και κοινή δράση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών, αυτή τη φορά στο Ν. Κόσμο. Οι αιτίες βαθύτερες: Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας από τον προϋπολογισμό, η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και το σουλάτσο εργολάβων στα σχολεία, οι προσπάθειες συκοφάντησης του μαθητικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα. Απέναντι στο χτύπημα του δημόσιου και δωρεάν σχολείου οι μαθητές του συγκροτήματος της περιοχής (43ο Λύκειο, 43ο και 7ο Γυμνάσιο Αθηνών) με γονείς και καθηγητές, υψώνουν ασπίδα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι 700 μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες - ψυγεία, καθώς από τον περασμένο Μάρτη ξηλώθηκαν οι εγκαταστάσεις πετρελαίου για να αντικατασταθούν με εκείνες του φυσικού αερίου, αλλά η ολοκλήρωση του έργου... «πάγωσε». Οι Σύλλογοι Γονέων των τριών σχολείων πήραν την πρωτοβουλία και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του σχολείου τις τελευταίες μέρες, αντιδρώντας στον εμπαιγμό των αρμόδιων φορέων (υπουργείο Παιδείας, υπ. Εσωτερικών, Δήμος Αθηναίων κ.ά.) που «μας κάνουν μπαλάκι από τον ένα στον άλλο και τώρα παίζουμε το "κυνήγι του εργολάβου", αφού σ' αυτόν μας παραπέμπουν...». Χτες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της περιοχής, αποφασισμένοι «να μην ξαναμπούμε, αν δε ζεσταθούμε», γιατί «στην τελική, δε ζητάμε να μας φτιάξουν και κανένα γήπεδο του τένις... Θέρμανση για τα παιδιά μας απαιτούμε»!

Να σημειωθεί ότι χωρίς θέρμανση στην περιοχή του Ν. Κόσμου είναι ακόμη δύο Δημοτικά σχολεία (93ο και 95ο) και δύο... Νηπιαγωγεία (45ο και 73ο). Συνολικά «στο ψυγείο» μπαίνουν 1.600 μαθητές και νήπια.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, υπενθυμίζοντας ότι «το υπουργείο Παιδείας δεν είναι καν σε θέση να διασφαλίσει ακόμα και τα αυτονόητα. Τέτοιες καταστάσεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΚ, όλα τα έργα γίνονται μέσω εργολάβων και βέβαια αυτή η πολιτική θα εμβαθύνεται το επόμενο διάστημα».

  • Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προχτές, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά προς τους υπουργούς Παιδείας και Ανάπτυξης ρωτώντας «τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για να αντιμετωπιστεί η παραπάνω κατάσταση» και απαιτώντας «την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης φυσικού αερίου και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές των σχολικών κτιρίων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ