Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΒΙΖ» - ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Να μην πέσουν στη φωτιά οι θέσεις εργασίας

Περιοδεία του ΚΚΕ προχτές στο καμένο εργοστάσιο

Στις φλόγες παραδόθηκε μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) στο Πλατύ Ημαθίας, όταν το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκε φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο ένα από τα δύο 7όροφα κτίρια του τμήματος παραγωγής. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν μέχρι αργά το απόγευμα, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Το μεσημέρι της Κυριακής, επισκέφθηκε το εργοστάσιο κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου, η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν και να μην επιτρέψουν η φωτιά να αποτελέσει το άλλοθι για να προχωρήσουν σενάρια που θέλουν την ΑΤΕ να έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο. Δεσμεύτηκε επίσης ότι το ΚΚΕ θα παρέμβει αν χρειαστεί, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα μεροκάματο, καμία θέση εργασίας, με πρόσχημα τη φωτιά και το χρόνο που θα απαιτηθεί για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Στο εργοστάσιο σήμερα απασχολούνται συνολικά 92 εργαζόμενοι. Το προσωπικό μειώθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 60 άτομα, με «εθελούσια έξοδο» και λόγω της μη αντικατάστασης των εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να λείπουν ηλεκτρολόγοι βάρδιας, αλλά και επιπτώσεις στη συντήρηση των μηχανημάτων. Οι παραγγελίες που έπρεπε να εκτελεστούν από το εργοστάσιο της Ημαθίας - χτες θα ξεκινούσε η παραγωγή ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου - αναμένεται να καλυφθούν από τα άλλα δύο εργοστάσια της ΕΛΒΙΖ που λειτουργούν στην Πεδινή Ιωαννίνων και στο Πετροχώρι Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ