Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Σέρνουν συνδικαλιστές σε δίκη

Για τη συμμετοχή τους στην περιφρούρηση απεργίας το 2005

Η συνεπής πρωτοπόρα δράση του ταξικού κινήματος στη Λάρισα είναι αυτή που φοβίζει εργοδοσία και κυβέρνηση (φωτ. από την απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ στις 12/12)

Eurokinissi

Η συνεπής πρωτοπόρα δράση του ταξικού κινήματος στη Λάρισα είναι αυτή που φοβίζει εργοδοσία και κυβέρνηση (φωτ. από την απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ στις 12/12)
Συνεχίζεται στη Λάρισα η «επιχείρηση» δικαστικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών του ταξικού εργατικού κινήματος. Για πολλοστή φορά, στο εδώλιο του δικαστηρίου σύρονται μέλη της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) κι άλλοι συνδικαλιστές. Κατηγορούμενοι είναι ο Α΄ και ο Β΄ αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, Πάρις Λιόλιος και Κ. Ριζούλης, αντίστοιχα, ο Δ. Τζιμούλης, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, καθώς και οι συνδικαλιστές Δ. Πλιάτσικας, Π. Τοσιούδης, Θ. Βασιλείου και Παν. Παπαδόπουλος.

Κατηγορούνται και θα δικαστούν επειδή στις 24/5/2005, μέρα πανελλαδικής απεργίας κατά του νόμου 3385/2005 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, πήγαν, ως όφειλαν, στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας και μαζί με άλλους συναδέλφους περιφρούρησαν την απεργία.

«Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις μόνο τυχαίες δεν είναι», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΛ, κι αναφέρεται και στα πολλά άλλα ανάλογα κρούσματα τρομοκράτησης, που εκδηλώνονται στη Λάρισα. Και υπογραμμίζει: «Στην ουσία βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο διώξεων - δικών συνδικαλιστών και τρομοκράτησης, συνολικά, των εργαζομένων, το οποίο προχωρά παράλληλα με τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης».

Και η ανακοίνωση του ΕΚΛ καταλήγει: «Οσοι ευελπιστούν ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των λαϊκών συνειδήσεων θα ευοδωθούν, τους απαντάμε πως οι ελπίδες τους θ' αποδειχτούν φρούδες. Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που στόχο έχουν να βάλουν την εργατική τάξη στο περιθώριο, να την έχουν "παράλυτη" στη γωνία, ανυπεράσπιστη, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται. Να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να μπουν στον οργανωμένο αγώνα για να διεκδικήσουμε πραγματικές λύσεις, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ