Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ
Απεργία και συγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα συμμετοχής από την τοπική Γραμματεία και τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν σήμερα στις 9 το πρωί, οι εργαζόμενοι στα Εμφιαλωμένα Ποτά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕΕΠ απαιτώντας να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων του κλάδου. Την ίδια ώρα θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου 15 συνδικαλιστές, που διώκονται από την εργοδοσία για την πρωτοπόρα δράση τους. Ανάμεσά τους ο Κώστας Αρτεμίου πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος των εργαζομένων της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» Ευρώπης.

Τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές έχουν εκφράσει όλα τα σωματεία μέλη του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα δικαστήρια. Να απαιτήσουν δυναμικά να μπει τέρμα στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και να σταματήσει η «ομηρία» των συνδικαλιστών που ήδη έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους με πολλά χρόνια φυλάκισης, επειδή υπερασπίστηκαν αγωνιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου και το δικαίωμά τους στη δουλιά.

Τις επί σειρά ετών διώξεις και καταδίκες σε βάρος των στελεχών της ΠΟΕΕΠ καταγγέλλει στην εργαζόμενη και άνεργη νεολαία με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. «Καλούμε τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης να πρωτοστατήσουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του ταξικού εργατικού κινήματος και ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής. Δε θα εμποδίσουν την κλιμάκωση της πάλης μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ