Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Νέα επίθεση με όχημα τη Νομαρχία

Τους «συμμάχους» της σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιστρατεύει η μεγαλοεργοδοσία, προκειμένου να προωθήσει τα σχέδιά της για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Ετσι, ο Νομάρχης Αθηνών Ι. Σγουρός σε συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του «Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας», (ΣΕΛΠΕ), δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημά τους, να παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και την Κυριακή 30 Δεκέμβρη, ενώ ο νόμος ορίζει μόνο για την Κυριακή 23 Δεκέμβρη.

Το γεγονός καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα επιχειρησιακά: «Καρφούρ - Ντία - Μαρινόπουλος», «Πράκτικερ», «ΙΚΕΑ», «Αφοι Κωνσταντακάτου», ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου, οι Ενώσεις ΕΒΕ Ζωγράφου και Αγ. Βαρβάρας, ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Αθήνας, ο Σύλλογος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων Αθήνας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων - Κομμωτών «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ».

Τα σωματεία των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, όπως και των αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ με κοινή τους ανακοίνωση δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στην αξίωση του ΣΕΛΠΕ διότι, όπως τονίζουν, «το ήδη απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφωθεί κατόπιν εντολής του πολυεθνικού κεφαλαίου και έχει οδηγήσει σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει οδηγήσει στη μονοπώληση της αγοράς από το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές».

Τέλος, τα σωματεία των εργαζομένων και οι ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, προκειμένου να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία και συγκεντρώσεις την Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2018-06-22 00:00:00.0)
Σωματεία και φορείς «φρέναραν» τα σχέδια για εξοντωτικό ωράριο στο Εμπόριο (2018-05-18 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κυριακάτικη αργία (2013-07-20 00:00:00.0)
Ενισχύουμε το μέτωπο στον κοινό αντίπαλο (2008-11-02 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη (2005-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ