Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Πέφτει η αυλαία

Σε δύο δόσεις, σήμερα και αύριο, «πέφτει» η αυλαία της φάσης των ομίλων στο Κύπελλο UEFA. Από τις πέντε ελληνικές ομάδες, οι τρεις (Αρης, Πανιώνιος, ΑΕΚ) διεκδικούν την πρόκρισή τους. Ο Παναθηναϊκός την έχει εξασφαλίσει, ενώ η Λάρισα την έχει στερηθεί.

Αποφασισμένοι να παλέψουν, ώστε να μην εξαρτώνται από την έκβαση του ετέρου αγώνα, είναι όλοι στον Αρη. Οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν, στη Γερμανία, την Μπάγερν (21.45, ΑΝΤ-1) και αν καταφέρουν να μη χάσουν, θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους. Οι φιλοξενούμενοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες αλλά - όπως είπε και ο Μπάγεβιτς - «θα παλέψουμε». Πάντως, ο Αρης, ακόμα και αν χάσει μπορεί να προκριθεί. Αρκεί η Μπράγκα να μην κερδίσει, στο γήπεδο της, τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι τρεις βαθμοί είναι το μοναδικό ζητούμενο για τον Πανιώνιο, που φιλοξενεί την Μπορντό (21.45, ΝΕΤ). Αν οι Νεοσμυρνιώτες κερδίσουν, «σφραγίζουν το εισιτήριο», ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στον άλλο αγώνα.

Ιδιο ζητούμενο, με διαφορετικό στόχο, έχουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που αγωνίζονται αύριο. Αμφότεροι αρκεί να μη χάσουν. Αν το πετύχουν, οι τριφυλλοφόροι διατηρούν και την πρωτιά (που σημαίνει καλύτερες προϋποθέσεις στην κλήρωση), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» εξασφαλίζουν την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Ισπανία με την Ατλέτικο Μαδρίτης (21.45, ΑΝΤ1), ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ (21.45, MEGA). Ακόμα και με ήττα πάντως, για να αποκλειστεί η Ενωση, πρέπει να γίνει ένα «ποδοσφαιρικό θαύμα». Να χάσει, στην έδρα της, η Φιορεντίνα (είναι 2η και στοχεύει στην πρωτιά) από τη Μλάντα. Σε διαδικαστικού χαρακτήρα, για τους γηπεδούχους, αγώνα η Λάρισα υποδέχεται τη Νυρεμβέργη (21.45, «Κανάλι 9»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ