Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πολιτική ιδιωτικοποίησης και στον ΟΣΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Θέμα ιδιωτικοποίησης και του ΟΣΕ ανοίγει δειλά - δειλά η κυβέρνηση, με πρόσχημα τα ελλείμματα του Οργανισμού. Για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος. Ιδού τι απάντησε: «Δεν είμαι έτοιμος να σας απαντήσω σ' αυτό το θέμα. Είναι πολύ ειδικό. Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει αναφερθεί θέμα ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ. Δε νομίζω ότι με απατά η μνήμη μου γι' αυτό, αλλά δεν έχω καμία άλλη πληροφόρηση...».

Σημειώνεται ότι το θέμα του ΟΣΕ «άνοιξαν» από την αρχή της βδομάδας κυβερνητικά στελέχη, προβάλλοντας τα ελλείμματα του ΟΣΕ, τα οποία κατά τους ισχυρισμούς τους ανέρχονται συνολικά σε 7,5 δισ. ευρώ. Με τις χτεσινές του δηλώσεις, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε «εξυγιαντικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στον ΟΣΕ». Αλλο αν έσπευσε να... καθησυχάσει τους εργαζόμενους με την υπόσχεση ότι «οι όποιες αλλαγές γίνουν δε θα θιγούν τα συμφέροντά τους».

Η ουσία είναι ότι μετά τον όμιλο της «Ολυμπιακής» στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνει και ο ΟΣΕ ενόψει και της πλήρους απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών από το 2010, όπως ορίζει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ