Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Το σύστημα λειτούργησε καλά»

Η αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς που άνοιξε τη Δευτέρα έκρυβε ένα σκηνικό γνώριμο χρόνια σε μαθητές και γονείς, οι οποίοι υποδέχτηκαν σε πολλές περιπτώσεις τη νέα σχολική χρονιά, με αποχές και καταλήψεις. Δεν ήταν λίγα τα σχολεία στα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα οι εκπαιδευτικοί, ενώ αναμένονται ακόμα τα βιβλία, τα οποία ειδικά για τα ΤΕΕ αναμένεται να καθυστερήσουν. Αυτό το τελευταίο δήλωσε και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Φλας».

Ομολογώντας έμμεσα ότι τα πρόσφατα μέτρα δεν επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές στη μεταρρύθμιση, ο υπουργός Παιδείας τα χαρακτήρισε ως «βελτιωτική προσαρμογή σ' ένα σύστημα που απέδειξε ότι λειτουργεί καλά». Το πόσο καλά, άλλωστε, λειτουργεί το σύστημα αυτό το απέδειξε η βίαια εκδίωξη χιλιάδων μαθητών από το Λύκειο μέσα στην πρώτη τριετία εφαρμογής του.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και καθώς διαφαίνεται πως θα χαθούν και φέτος πολύτιμες διδακτικές ώρες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας στον «Φλας», τα βιβλία στο σύνολό τους το αργότερο ως 25 Σεπτεμβρίου θα είναι σε όλα τα σχολεία, «εκτός από μια δεύτερη ομάδα βιβλίων ειδικά των ΤΕΕ, τα οποία θα αργήσουν λίγο περισσότερο». Σε ό,τι αφορά τα κενά, είπε ότι «όλη η προσπάθεια που έγινε από το υπουργείο είναι ώστε να έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις των αναπληρωτών και τα κενά να είναι το δυνατόν λιγότερα». Μάλιστα, προέβλεψε πως θα υπάρξουν «ελαχιστότατες» κενές θέσεις που θα προκύψουν από «αναπόφευκτα περιστατικά που συνδέουν μια εκπαίδευση», καθώς το υπουργείο ενέκρινε πιστώσεις για αναπληρωτές, οι οποίοι ειδικά φέτος θα καλύψουν σε σημαντικό ποσοστό και πραγματικά κενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ