Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Με αιχμή τον προϋπολογισμό λιτότητας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, αύριο Πέμπτη - μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού - στις 2 το μεσημέρι, κάνουν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενάντια στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Στην κινητοποίηση καλούν η ΠΟΣΔΕΠ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΑΣΓΜΕ και οι Ομοσπονδίες Διοικητικού (ΟΔΠΤΕ) και Εργαστηριακού Προσωπικού Πανεπιστημίων (ΠΟΣΕΕΔΙΠ).

Κάλεσμα προς τους γονείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση απευθύνει η ΑΣΓΜΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν: Για την πενιχρή χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, για την κατάντια των σχολικών κτιρίων, για τους δασκάλους και τα βιβλία που δεν ήρθαν ακόμα, για τα πασαλείμματα ξένων γλωσσών, τα μαθήματα που εξετάζονται χωρίς να διδάσκονται, για τα δισεκατομμύρια που δίνουμε στα φροντιστήρια, για το σχολείο που καλείται να μαθαίνει στα παιδιά μας πώς να είναι πιο υπάκουα και περισσότερο αποδοτικά για τις επιχειρήσεις...

Η ΑΣΓΜΕ απαιτεί «να μη μεταβιβαστεί, μέσω της "αποκέντρωσης", η υποχρέωση του κράτους για δημόσια και δωρεάν μόρφωση όλων των παιδιών στην τοπική αυτοδιοίκηση και την "τοπική κοινωνία", ώστε να κερδοσκοπήσουν ακόμα περισσότερο στην πλάτη μας οι χορηγοί και οι "τοπικές παραγωγικές δυνάμεις"». Και τονίζει: «Πληρώνουμε ακριβά με τη φορολογία μας και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μορφώνονται όλα τα παιδιά μας».

Η Πανσπουδαστική ΚΣ, αντίστοιχα, καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στον προϋπολογισμό «εξαθλίωσης της παιδείας, που αποτελεί ωμό εκβιασμό των ΑΕΙ για να ιδιωτικοποιηθούν μια ώρα αρχύτερα». Η ΠΚΣ ξεχωρίζει τη φοιτητική μέριμνα, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει «ούτε 50 λεπτά τη μέρα για κάθε φοιτητή» και σχολιάζει σκωπτικά ότι «δωρεάν» φοιτητική μέριμνα σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι: «Μισό εισιτήριο για μία συγκοινωνία ή 1/4 σουβλάκι ή ένα μπουκαλάκι νερό και μία τσίχλα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ