Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Εκδικητικές απολύσεις μετά την απεργία

Τρεις εργαζόμενοι απολύθηκαν σε Λάρισα και Καλαμπάκα. Αμεση απάντηση ετοιμάζεται να δώσει το σωματείο

Σε τρεις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών προχώρησε ο Ομιλος «Καρφούρ» από τα καταστήματά του στη Λάρισα και την Καλαμπάκα, λίγες μέρες μάλιστα μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του καταστήματος της Καλαμπάκας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Δεκέμβρη, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία».

Πρώτη η διεύθυνση της επιχείρησης «Ντία» απέλυσε τον Γιώργο Λυκορδάνο, μέλος της διοίκησης του παραρτήματος του σωματείου στη Λάρισα και μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Στη συνέχεια, η «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» απέλυσε από το κατάστημα της Καλαμπάκας την Φωτεινή Νικολάου, μέλος και ταμία της διοίκησης του παραρτήματος του σωματείου και μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Νομού Τρικάλων, καθώς και την Δήμητρα Τσιαντούλα, δραστήριο μέλος του σωματείου.

Μάλιστα, όπως τονίζει το σωματείο, στις παραπάνω επιχειρήσεις, οι δυο εργαζόμενες έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην προπαγάνδιση της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη και στη μαζική συμμετοχή σ' αυτήν των εργαζομένων από το κατάστημα της επιχείρησης.

Το σωματείο ξεκαθαρίζει ότι άμεσα θα εξαγγείλει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καθώς και συγκεντρώσεις έξω από μεγάλα καταστήματα των εταιρειών σε όλη την Ελλάδα, με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Καλεί όλα τα παραρτήματα του σωματείου σε όλη τη χώρα να προβούν σε αγωνιστικές εκδηλώσεις για την έμπρακτη συμπαράσταση στους απολυμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ