Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργοδότης «μπράβος»

Εργοδότης από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, συνεπικουρούμενος από δύο «πρωτοπαλίκαρα», χτες το πρωί επιτέθηκε και ξυλοκόπησε βάναυσα εργαζόμενο, τον οποίον θεώρησε υπεύθυνο για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιό του έστειλαν στην εταιρία εξώδικο για μισθολογικές διαφορές (μη καταβολή δεδουλευμένων κλπ.).

Πρόκειται για τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ιδιοκτήτη του εργοταξίου «Κ. ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΑΕ Σκυρόδεμα Καλοχωρίου», που χρησιμοποίησε τις «καλές υπηρεσίες» των Α. Γρηγοριάδη και Κ. Χρυσάφη, για να δώσει ένα «μάθημα» στον εργαζόμενο Ευριπίδη Δίνα, που θεώρησε ως πρωτεργάτη της ενέργειας των υπόλοιπων εργαζομένων της επιχείρησης να υπερασπίσουν με νόμιμα μέτρα τα δικαιώματά τους.

Ο εργαζόμενος διασώθηκε από την άγρια μανία και τον κτηνώδη τραμπουκισμό του εργοδότη και των μπράβων του χάρη στην παρέμβαση των συναδέλφων του και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του εργοδότη, που θυμίζει άλλες εποχές, επισημαίνει την ασυδοσία των εργοδοτών και ζητά την άμεση δίωξη των υπευθύνων. Να σημειωθεί ότι το θύμα του ξυλοδαρμού υπέβαλε μήνυση κατά των τριών υπευθύνων, επενέβη η αστυνομία, αλλά οι υπεύθυνοι διέφυγαν τη σύλληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ