Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ

Η ΛΕΞΗ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ: «Παίζοντας με τις λέξεις ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος ανακάλυψε χτες πως "η ακρίβεια είναι σχετική" (...) ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα ο κύριος υφυπουργός συνέστησε δημόσια στους δημοσιογράφους "να μη χρησιμοποιούν τον όρο ακρίβεια αλλά άνοιγμα ψαλίδας" (...) θυμίζουμε ότι ήδη μια σειρά από επιχειρήσεις έχουν γνωστοποιήσει αυξήσεις τιμών μέχρι και 14%» (το ρεπορτάζ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΝ: «Μείωση των συντάξεων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έντεκα συνολικά αλλαγές επέρχονται στο Ασφαλιστικό εντός του 2008. Οι αλλαγές αυτές είναι διαφορετικές από αυτές που θα επέλθουν με τον νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και πρόκειται για ρυθμίσεις παλαιότερων νόμων (...) πρόκειται για τον Νόμο 2084 του 1992 (νόμος Σιούφα), τον Νόμο 3029 του 2002 (νόμος Ρέππα)» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΧΑΡΑΚΙΡΙ: «Ολο και περισσότεροι από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό φτωχών στην Ιαπωνία προσφεύγουν στα δικαστήρια ζητώντας από την κυβέρνηση καλύτερα προνοιακά επιδόματα και αξιοπρεπέστερη αντιμετώπιση (...) τα τελευταία χρόνια τα νοικοκυριά της εργατικής τάξης που ζουν σε καθεστώς φτώχειας αυξήθηκαν από 1,9 εκατομμύρια σε 6,5 εκατομμύρια» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ»: «Κάποιοι μιλούν για "τρομοκρατικά" ποσοστά αυξήσεων σε βασικά είδη, της τάξης του 10,20 και 30% αν και συμπληρώνουν για παρηγοριά ότι τουλάχιστον ως τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου η βενζίνη δεν πρόκειται να ακριβύνει. Γκρινιάζουν και οι Ρώσοι που η βενζίνη τους κοστίζει στα 65-70 λεπτά. "Πώς να μην γκρινιάζουμε" λέει ο Αλεξέι, "αφού στη Σοβιετική Ενωση έκανε 4 καπίκια και το θυμάμαι σαν όνειρο!" (η καταγραφή στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ: «Τοίχο ύψους 2,5 μέτρων και μήκους 30 μέτρων έχτισαν χθες ακτιβιστές της Greenpeace φράζοντας την είσοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης στις Βρυξέλλες όπου επρόκειτο να συνεδριάσουν οι υπουργοί αλιείας της Ευρώπης» (η είδηση στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ