Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΩΚΙΔΑ
«Με ενότητα και ταξικό αγώνα»

Η συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚ Φωκίδας καταδίκασε τα κυβερνητικά σχέδια και έστειλε ταξικό μήνυμα αγώνα 

ΑΜΦΙΣΣΑ (του ανταποκριτή μας).-

Απαρχή αγωνιστικής ανάτασης, ενότητας και συσπείρωσης, θεωρήθηκε η κυριακάτικη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, που καταδίκασε, την απραξία, την αδράνεια και τον φιλοκυβερνητικό εργοδοτισμό της ανερχόμενης πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ καταψηφίζοντας (με ψήφους 13 έναντι 7) τον διοικητικό οικονομικό απολογισμό.

Η τελική απάντηση και η πολύ πιθανή ανάθεση του τιμονιού της δευτεροβάθμιας οργάνωσης στις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, αναμένεται την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη όπου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, λοιπών οργάνων και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Αυτή η εξέλιξη, θα μπορέσει να προσανατολίσει το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα της Φωκίδας, στην κόντρα με την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, για την υπεράσπιση και διεύρυνση κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Με αριθμό ανέργων που χτυπάει διψήφιο νούμερο, με το φυσικό πλούτο (βωξίτες, ορεινούς όγκους κ.ά.) να έχει παραδοθεί στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, με την αγροτιά και τους ελαιοπαραγωγούς να ξεκληρίζονται από τις σαρωτικές οδηγίες της ΕΕ και τους μικρομεσαίους να γίνονται έρμαια των Τραπεζών, η Φωκίδα και ο λαός της όπως και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας υποφέρουν.

Εδώ κι αρκετά χρόνια οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες του τοπικού Εργατικού Κέντρου, όχι μόνο αρνούνταν να οργανώσουν τον αγώνα και την αντίσταση των εργαζομένων, αλλά δεν έχουν αρθρώσει ποτέ ένα «όχι». Σε αντίθεση με αυτή τη στάση, η συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚ Φωκίδας καταγγέλλει σε ψήφισμά της και καταδικάζει τις πρόσφατες αντεργατικές προτάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες απειλούνται όλες οι εργατικές κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Επιπλέον, στο ψήφισμα επιρρίπτονται σοβαρές ευθύνες στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για ρίξιμο στάχτης στα μάτια των εργαζομένων και τονίζεται ότι «κοινωνικοί διάλογοι» και αγώνες δεν πάνε μαζί.

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων απαιτεί την απόσυρση των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και καλεί τη ΓΣΕΕ να μη συμμετέχει σε κανένα κοινωνικό διάλογο. Τέλος καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα και δράση για να αναχαιτιστεί η αντεργατική επίθεση. «Ολοι μας - καταλήγει το ψήφισμα - έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε ό,τι με αίμα κατέκτησαν οι προηγούμενες γενιές. Δεν εξουσιοδοτούμε κανένα να τα παζαρεύει, να τα καταργεί και να τα καταστρέφει. Οπως κερδήθηκαν έτσι θα τα κρατήσουμε και θα τα διευρύνουμε. Με ενότητα και ταξικό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ