Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Πρωταθλήτρια χειμώνα η Μπάγερν

Προέλαση Λιντς και Λάτσιο σε Αγγλία και Ιταλία

Προελαύνει η Μπάγερν στη Γερμανία
Προελαύνει η Μπάγερν στη Γερμανία
Με τον ανεπίσημο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα αποχαιρετάει το 1999 η Μπάγερν Μονάχου που θα κλείσει τη χρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί στην τελευταία αγωνιστική του Α` γύρου επικράτησαν με 2-0 της Βέρντερ Βρέμης και κράτησαν τη διαφορά των 2 βαθμών από τη δεύτερη Λεβερκούζεν που επικράτησε της Ουντερχάσιγκ με 2-1. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σταθεροποιήθηκε το Αμβούργο που «σκόρπισε» με 6-0 την Ντούισπουργκ. Η έτερη εκπρόσωπος της Βαυαρίας, η Μόναχο 1860 νίκησε με 2-1 την Καϊζερσλάουτερν και παρέμεινε σε τροχιά... Τσάμπιονς Λιγκ. Η βαθμολογία: Μπάγερν 36, Λεβερκούζεν 34, Αμβούργο 31, Μόναχο 1860 29 κτλ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μόνη πρώτη στην κορυφή του Καμπιονάτο θα κλείσει το 1999 η Λάτσιο που μετά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής είναι η μοναδική πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «Λατσιάλοι» νίκησαν εύκολα την Πιατσέντζα με 2-0, ενώ η πρώην συγκάτοικός της Γιουβέντους έχασε έδαφος, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Φιορεντίνα. Η Μίλαν αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της με αντίπαλο τη Ρετζίνα που αποδεικνύεται φέτος «φονέας των γιγάντων». Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής μια ακόμη μέτρια εμφάνιση της Ιντερ που ηττήθηκε και από την Μπάρι με 2-1. Η βαθμολογία: Λάτσιο 31, Γιουβέντους 29, Πάρμα 27, Ρόμα 25, Μίλαν 24.

ΑΓΓΛΙΑ: Για μια ακόμη φορά η Λιντς ήταν ασταμάτητη στην Πρέμιερ Λιγκ και έφυγε νικήτρια και από το Λονδίνο επικρατώντας της Τσέλσι με 2-0 και παράλληλα διατηρήθηκε στην κορυφής της βαθμολογίας. Η δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Γουέστ Χαμ εκτός έδρας με 4-2, ενώ η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Σάντερλαντ νίκησε με 2-0 τη Σαουθάμπτον και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Βαθμό έχασε η Αρσεναλ στο «Χάιμπουρι» από τη Γουίμπλεντον αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1. Η Λίβερπουλ πήρε σπουδαία νίκη επί της Κόβεντρι με 2-0, ενώ η Μίντλεσπρο επικράτησε της Τότεναμ με 2-1. Η βαθμολογία: Λιντς 41, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 39, Σάντερλαντ 37, Αρσεναλ 33, Λίβερπουλ 33.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Συνεχώς αυξάνει τη διαφορά από τους διώκτες της η Λα Κορούνια που συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του ισπανικού πρωταθλήματος. Στο ντέρμπι κορυφής η Λα Κορούνια επικράτησε με 1-0 της δεύτερης Θέλτα και ξέφυγε κι άλλο στη βαθμολογία. Επιτέλους νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε της Εσπανιόλ με 2-1, ενώ η Μπαρτσελόνα νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης με το ίδιο σκορ. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λα Κορούνια 36, Θέλτα 28, Σαραγόσα 27, Μπαρτσελόνα 26 κτλ.

ΓΑΛΛΙΑ: Χάος επικράτησε στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας μετά τον αγώνα της Μαρσέιγ, όπου η ομάδα γνώρισε την τρίτη σερί ήττα, αυτή τη φορά από τη Λανς με 2-1. Οπαδοί των «Μαρσεγέζων» τα 'κανα γυαλιά καρφιά, προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η πρωτοπόρος Μονακό συνέχισε με νίκες καθώς επικράτησε και της Μονπελιέ με 1-0. Η βαθμολογία: Μονακό 42 Λιόν 37, Παρί Σεν Ζερμέν 36, Οξέρ 34.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ