Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
BOΥΛΗ
Σκάνδαλο είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων
  • Στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επανήλθε το θέμα της "διαπλοκής" με τον Ε. Βενιζέλο να χαρακτηρίζει την Οικουμενική Κυβέρνηση (στην οποία μετείχε και το ΠΑΣΟΚ) ως την πιo αδιαφανή κυβέρνηση!
  • Αντ. Σκυλλάκος: Το ΚΚΕ σταθερά αντιπαλεύει τη γενικευμένη διαπλοκή

Το μεγάλο σκάνδαλο και η διαπλοκή είναι η πολιτική εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων με τους νόμους και τις άλλες ενέργειες των κυβερνήσεων.

Τα παραπάνω τόνισε, χτες, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί "διαπλοκής", που και χτες έγινε στην επιτροπή με αφορμή την προμήθεια ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ επί Οικουμενικής Κυβέρνησης. Ο Αντ. Σκυλλάκος κατηγορηματικά δήλωσε ότι το ΚΚΕ σταθερά αντιπαλεύει τη γενικευμένη διαπλοκή που παράγεται μέσα από νόμους και ενέργειες των κυβερνήσεων, δεν κλείνει όμως τα μάτια και σε συγκεκριμένες παρανομίες.

Την αρχή στη χτεσινή συζήτηση περί "διαπλοκής" έκανε ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, λέγοντας ότι τα περί "διαπλοκής" αγγίζουν και την αντιπολίτευση και έφερε ως παράδειγμα τα όσα είπε σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Γ. Κεφαλογιάννης για τις προμήθειες του ΟΤΕ επί Οικουμενικής. Μάλιστα, ήταν προκλητικός, τονίζοντας ότι η Οικουμενική κυβέρνηση ήταν "η πιο αδιαφανής κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας (ξεχνώντας βέβαια ότι συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ), "με δεύτερη πιο αδιαφανή κυβέρνηση αυτήν του Τ. Τζαννετάκη". Ο Ε. Βενιζέλος για να ξεμπερδέψει με τη συμμετοχή και του ΠΑΣΟΚ στην Οικουμενική ισχυρίστηκε ότι τότε δεν έπαιρνε χαμπάρι τι γινόταν γιατί ήταν "φιμωμένο και υπόδικο".

Απαντώντας ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, αφού παρατήρησε ότι ο Ε. Βενιζέλος αποκηρύσσει τη μνήμη του Α. Παπανδρέου τόνισε ότι αποτελεί ντροπή να ισχυρίζεται κάποιος ότι τρεις πολιτικοί αρχηγοί με νωπή εντολή που εκπροσωπούσαν το σύνολο του ελληνικού λαού "πουλήθηκαν" για μία προμήθεια 32 δισ..

Αναφερόμενος στην υπόθεση των ψηφιακών είπε ότι η Οικουμενική παρέλαβε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αφού από το 1988 το ΠΑΣΟΚ είχε επιλέξει για προμήθεια τη «Ζήμενς» και την «Εριξον» και είχε μάλιστα κάνει και προκαταρκτική σύμβαση. Η Οικουμενική πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για να μην καθυστερήσει δύο χρόνια ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε εάν δεν μπορούσαν τρεις πολιτικοί αρχηγοί με νωπή εντολή να αποφασίσουν για ένα πρόβλημα που προέκυψε.

Ο Αντ. Σκυλλάκος

Η μάχη για τη διανομή της πίτας προκαλεί όλες αυτές τις συζητήσεις περί διαπλοκής υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, ενώ έκανε αναφορά και στην υπόθεση των ψηφιακών παροχών.

Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο Αντ. Σκυλλάκος είχε προετοιμάσει την παραγγελία των ψηφιακών παροχών επί διοικήσεως Τόμπρα στον ΟΤΕ. Η Οικουμενική, συνέχισε, είχε να επιλέξει ή την καθυστέρηση επί δύο χρόνια του εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ ή να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κατεβάσει την τιμή πράγμα που τελικά επιτεύχθηκε.

Αναφερόμενος στη "διαπλοκή" είπε ότι αυτή υπηρετείται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι ο ΟΤΕ πρέπει να είναι 100% δημόσιος και να έχει δική του βιομηχανία εξοπλισμού, για να μην τρέχει σε ιδιώτες για προμήθεια. Αντίθετα, συνέχισε, το ΠΑΣΟΚ δίνει στους ιδιώτες ποσοστό και πάνω από το 51%, πράξη με την οποία συμφωνεί και η ΝΔ. Ετσι με τις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε, εξυπηρετούνται τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα άσχετα με το ποιος κάθε φορά κερδίζει.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της επιτροπής Φ. Ιωαννίδης, ο οποίος είπε ότι είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται κάποιος ότι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο Ξ. Ζολώτας ενήργησαν "δολίως" και έπραξαν "ως διαπλεκόμενοι".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» είπαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ώριμο αίτημα (2006-03-31 00:00:00.0)
Ελεγχος φρονημάτων στο όνομα της ...διαφάνειας! (2004-12-21 00:00:00.0)
Οι... ανεξάρτητες αρχές (2000-10-21 00:00:00.0)
«Με ...ρίξανε στη μοιρασιά» (2000-09-26 00:00:00.0)
Η αλήθεια για τα ψηφιακά (2000-09-10 00:00:00.0)
Μετά τις εκλογές οι καταθέσεις πολιτικών (1996-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ