Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μπλόκο στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Eμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης του νομάρχη, που είχε εκδόσει «κατ' εξαίρεση» άδεια εφταήμερης λειτουργίας σε κατάστημα της πόλης

Την άμεση απαγόρευση της, κατ' εξαίρεση, λειτουργίας σε εφταήμερη βάση, μέχρι τα μεσάνυχτα, του καταστήματος της VIRGIN MEGASTORE στο κέντρο των κινηματογράφων Βίλατζ Σέντερ που βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε κατατεθεί ενάντια στην απόφαση του νομάρχη, με την οποία παρεχόταν η παραπάνω άδεια.

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε ζητήσει από τον νομάρχη την ακύρωση της παράνομης απόφασής του.

Το Δικαστήριο, στην απόφασή του, τονίζει ότι η εξαίρεση από το ωράριο με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων. Σε ό,τι αφορά στην εργοδοτική πλευρά, η απόφαση επικαλείται την αντίθετη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η οποία είχε εκφραστεί τόσο προς την εταιρία όσο και με έγγραφη διαμαρτυρία στο νομάρχη Θεσσαλονίκης, με την οποία επισήμανε τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού, με την παροχή άδειας λειτουργίας κατά παράβαση του ωραρίου.

Το Δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τα μέλη που απάρτιζαν τη Νομαρχιακή Επιτροπή και το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενήργησαν κατά παράβαση του νόμου και καθ' υπέρβαση της εξουσίας που αυτός παρέχει στα ανωτέρω όργανα εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ