Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΚΑΡΦΟΥΡ»
Θύελλα αντιδράσεων από τα ταξικά σωματεία

Την άμεση επαναπρόσληψη των τριών εργαζομένων που απολύθηκαν από τα καταστήματα «Μαρινόπουλος» στην Καλαμπάκα και «Ντία», στη Λάρισα του Ομίλου «Καρφούρ», απαιτούν εννέα σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση υπογράφουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το Παράρτημα του Σωματείου στις επιχειρήσεις του ομίλου «Καρφούρ» στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών και Ιδ. Επιχειρήσεων Πειραιά, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Καρδίτσας, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Φθιώτιδας και το επιχειρησιακό σωματείο στην επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου».

Χαρακτηρίζουν παράνομες και εκδικητικές τις απολύσεις των δυο συνδικαλιστριών Φωτεινής Νικολάου και Δήμητρας Τσιαντούλα από το κατάστημα «Μαρινόπουλος» στην Καλαμπάκα, καθώς αυτές έγιναν μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Δεκέμβρη. Μάλιστα, οι δυο εργαζόμενες είχαν πρωτοστατήσει στην προπαγάνδιση της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ