Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΣΑΣ - ΑΕΚ 2 - 2
Αδοξη ισοπαλία

Οταν η φιλοσοφία σου είναι «πέσε σύκο να σε φάω» δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Και η ΑΕΚ χτες περίμενε τη νίκη στο... πιάτο. Το χειρότερο μάλιστα είναι πως ενώ της προσφέρθηκε βαριόταν να τη... φάει. Ετσι μπορεί η εξέλιξη της αναμέτρησης να δικαιολογεί ψήγματα πικρίας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αδικημένη από το 2 - 2 (89' Δέλλας αυτ., 92' Κόμοντι - 48' Μπέντο αυτ., 50' Νικολαϊδης) στην Ουγγαρία. Αντίθετα πρέπει οι «κιτρινόμαυροι» να πουν πάλι καλά.

Στο «Νεπ Στάντιουμ» η ΑΕΚ είχε ό,τι θα ήθελε μια ομάδα. Την τύχη με το μέρος της και μια αντίπαλο μετρίων δυνατοτήτων. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τίποτα. Οι περισσότεροι παίχτες της ήταν νωθροί, σπασμωδικοί και επιπόλαιοι. Εμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία και το πλήρωσαν. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχαν μια φλύαρη υπεροχή αφού στην τελική προσπάθεια τα 'καναν μαντάρα. Παρ' όλα αυτά, προηγήθηκαν με 2 - 0. Τα δοκάρια έσωσαν την εστία του Ατματσίδη τρεις φορές. Αρα αυτό που χρειαζόταν ήταν απλώς μια συντήρηση. Κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μην το πετύχουν ούτε αυτό.

ΒΑΣΑΣ: Κοβεσφάλβι, Γιούχαρ, Α. Τοτ, Κόμοντι, Πέτο, Σίμεκ, Σίλι (46' Ζόβατ), Ν. Τοτ, Ζάμπος (77' Μαξιμόφσκι), Κάμπατ, Σοβούνμι (65' Παλ).

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καψής, Δέλλας, Κασάπης, Ζαγοράκης, Ζήκος, Πέτκοφ, Νάβας (87' Μαλαδένης), Ρουίς (56' Λάκης), Τσάρτας, Νικολαϊδης.

Ο Παθιακάκης φυσιολογικά απογοητευμένος προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους (εκτός αποδυτηρίων): «Η γεύση που μου έμεινε είναι πικρή. Ο εφησυχασμός και η αδράνεια τής άμυνας μάς στέρησαν τη νίκη. Εκανα ό,τι έπρεπε για να κρατήσουμε τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Το παιχνίδι όμως τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής». Από την άλλη πλευρά, ο Ούγγρος προπονητής Μέζεϊ ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, έδειξε ότι διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα. Αν μιλήσουμε ρεαλιστικά, η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα, όμως αν σταθούμε περισσότερο τυχεροί στην Αθήνα και δε χάσουμε τα δοκάρια τότε μπορούμε να ελπίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ