Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Σε ιδιώτες και η θέρμανση

Πατώντας στις ελλείψεις που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί, η κυβέρνηση εκχώρησε τη λειτουργία του καλοριφέρ σε ιδιωτική εταιρεία, μετά το σάλο που προκάλεσε η μη λειτουργία της θέρμανσης τα βράδια

Τα άγρια χαράτσια των ασθενών στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να πληρώσει ιδιωτική εταιρεία - αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό - που θα διασφαλίσει τη διαρκή θέρμανση του νοσοκομείου.

Το καλοριφέρ του «Ευαγγελισμού» λειτουργεί μόνο τα βράδια της μεγάλης εφημερίας - δηλαδή κάθε τέταρτο βράδυ - λόγω έλλειψης προσωπικού! Τις άλλες μέρες, οι νύχτες είναι παγωμένες, καθώς οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας οδήγησαν στη διάλυση των τεχνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων, επειδή δεν έκαναν προσλήψεις για τις θέσεις όπου οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν.

Στον «Ευαγγελισμό» είναι κενές 80 θέσεις στην Τεχνική Υπηρεσία και απέμειναν μόνο μόλις τέσσερις θερμαστές. Το Σωματείο των Εργαζομένων είχε προειδοποιήσει απ' τον Οκτώβριο ότι θα έρθουν οι παγωμένες νύχτες καθώς δύο θερμαστές θα έβγαιναν - όπως και έγινε - στη σύνταξη. Υπήρχε η προκήρυξη μιας θέσης -που δεν ολοκληρώθηκε όμως - μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ δύο τραυματιοφορείς προσφέρθηκαν - και μετεκπαιδεύτηκαν - για θερμαστές. Ομως η 24ωρη θέρμανση, με αυτό το προσωπικό, δε διασφαλίστηκε.

Ετσι χτες, και ύστερα από το θόρυβο που ξεσηκώθηκε, η Α' Διοίκηση Υγειονομικών Υπηρεσιών (Α' ΔΥΠΕ) αποφάσισε να αναθέσει σε μια ιδιωτική εταιρεία και για μια βάρδια τη λειτουργία του καλοριφέρ με 70.000 ευρώ το χρόνο, που προέρχονται απ' τα έσοδα των ιδιωτικών ιατρείων. Προέκρινε, δηλαδή, την ιδιωτικοποίηση μιας ακόμα υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας ως αιτία τα αποτελέσματα των περικοπών της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στα νοσοκομεία. Το κονδύλι των 70.000 ευρώ επαρκούσε για την πρόσληψη τεσσάρων μόνιμων θερμαστών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η ειδοποιός διαφορά της χτεσινής εκχώρησης είναι ότι πληρώνεται με τις εισπράξεις απ' τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία - με το τριπλοχαράτσι δηλαδή των ασφαλισμένων, μετά τους γενικούς φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Στα απογευματινά ιατρεία οι ασθενείς πληρώνουν από 70 - 150 ευρώ για επίσκεψη και ο «Ευαγγελισμός» το 2006 εισέπραξε ένα εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ο «Ευαγγελισμός» χρησιμοποιεί χρήματα απ' τα απογευματινά ιατρεία για τέταρτη φορά για παρόμοιο σκοπό. Είχαν προηγηθεί οι πληρωμές σε ιδιωτικές εταιρείες για τη μηχανοργάνωση και τη μηχανογράφηση, την εκκαθάριση τιμολογίων προμηθευτών καθώς και για την πληρωμή των ίδιων των προμηθευτών. Τέλος, στελέχη της Διοίκησης του «Ευαγγελισμού», πειθαρχώντας στην κυβερνητική πολιτική, μιλούσαν για έγκληση συνδικαλιστών που ανέδειξαν το πρόβλημα και έκαναν δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ