Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Αναγκαιότητα η πάλη με όλους τους εργάτες

Μαζικό το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην προχτεσινή συγκέντρωση

Συνέχεια στον απεργιακό αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης έδωσαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες. Στην απεργία συμμετείχαν δημοσιογράφοι, γιατροί, δικηγόροι, τεχνικοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές. Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια πήραν μέρος με τα πανό των συλλόγων τους οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, της Νομικής και του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Ενάντια στην εκφρασμένη προσπάθεια των συνδικαλιστικών δυνάμεων που πλειοψηφούν σε όλους τους παραπάνω κλάδους να περιορίσουν τον αγώνα σε στενά συντεχνιακά πλαίσια και σε αιτήματα ανώδυνα για την κυβέρνηση και την εργοδοσία, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδωσαν το δικό τους στίγμα στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία, συγκροτώντας ένα μαζικό και μαχητικό μπλοκ.

Λίγο πριν, στη συγκέντρωση, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες είχαν ομόφωνα αρνηθεί να δώσουν το λόγο σε εκπροσώπους της «Πανεπιστημονικής» και των άλλων αγωνιστικών παρατάξεων στους κλάδους που απεργούσαν.

Στόχος τους, ήταν να περιοριστούν οι ομιλίες σε μια προκλητική παράκληση προς την κυβέρνηση να μην πειράξει τα Ταμεία των επιστημόνων και να επανεξετάσει τα σχέδιά της για τους λεγόμενους «υγιείς» ασφαλιστικούς οργανισμούς. Μια επιχειρηματολογία που αντικειμενικά βοηθάει την κυβέρνηση όχι μόνο να ελιχθεί και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, αλλά και να διασπάσει τον αναγκαίο κοινό ταξικό αγώνα, να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίησή του.

Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απαίτησαν κλιμάκωση του αγώνα μαζί με όλους τους εργάτες και υπάλληλους, με διεκδικήσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες. Με τα συνθήματα και τα πανό τους κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε κλιμάκωση της πάλης, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να βρεθούν στο προσκήνιο διεκδικήσεις αντίστοιχες των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας, να πληρώσουν για την Ασφάλιση κράτος και εργοδοσία.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και η Εύα Μελά, επίσης βουλευτής του Κόμματος. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης στη Σταδίου, όπου εκπρόσωποι της πλειοψηφίας συναντήθηκαν με τη νέα υπουργό Απασχόλησης, και τη Βουλή. Χτες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν με αποχή των δικηγόρων από την εργασία τους και τρίωρη στάση των δημοσιογράφων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η νέα κινητοποίηση για τα δικαιώματά τους (2017-09-19 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα (2017-05-16 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (2011-10-05 00:00:00.0)
Απεργία για τα δεδουλευμένα (2005-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ