Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κερδοφόρο ριάλιτι το Ασφαλιστικό;

«Στην ιστορία των τηλεοπτικών παιχνιδιών περάσαμε από τη φάση του εγκλεισμού και της επιτήρησης, στη φάση της διαπόμπευσης. Από τα στοιχεία που μας δίνονται για το νέο ριάλιτι παιχνίδι του Mega, στη σημερινή περίοδο θα είναι τα κοινωνικά δικαιώματα που θα φαλκιδεύονται σε αναπαραστάσεις που θυμίζουν ρωμαϊκή αρένα (...) καλείται να διαβουκολεί θεατές από τις λαϊκές τάξεις και από νέο προλεταριάτο, που θα διαγκωνίζονται για να εξασφαλίσουν κάποια ψίχουλα από τα πλούσια κέρδη του καναλιού. `Η μήπως και κάποια από τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα που προσφέρουν οι ιδιωτικοί φορείς; Τα κοινωνικά δικαιώματα λοιπόν απεμπολούνται και οι θεατές εθίζονται να τα θεωρούν όχι πλέον αδιαμφισβήτητες κοινωνικές κατακτήσεις αλλά προϊόν της τύχης» (η Μαρία Κομνηνού αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Ο,τι ρωτάς σου απαντάνε

«Σύμφωνα με χθεσινό Ευρωβαρόμετρο: οι Ελληνες είναι ευχαριστημένοι από την Ε. Ενωση, δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και ανησυχούν για την ελληνική οικονομία. Αλλά θεωρούν ότι πρέπει να είναι εθνικές οι αποφάσεις για την οικονομία (φορολογικό και συνταξιοδοτικό). Κάτι δεν πάει καλά: οι απαντήσεις ή... το Ευρωβαρόμετρο;» (το σχόλιο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Τι πραγματικά ψάχνουν;

«Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε χθες το πρωί σε χωριά του νομού Ηρακλείου, χωρίς όμως ανάλογα αποτελέσματα. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σε ένα σπίτι "πειραγμένο" ρολόι της ΔΕΗ για να μη καταγράφει κατανάλωση ρεύματος (...) περίπου 250 αστυνομικοί έχουν έρθει από την Αθήνα στην Κρήτη γι' αυτή την υπόθεση των Ζωνιανών και όμως οι έρευνες βρίσκονται σε μηδενικό σημείο. Η απόφαση για την επιχείρηση σε περιοχές του Ηρακλείου ελήφθη κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να συντηρείται στην επικαιρότητα το θέμα» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ