Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Σύνοδος του «Πετροκαρίμπε»

ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ.--

Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες της 4ης Συνόδου Πετροκαρίμπε με τη συμμετοχή 12 αρχηγών κρατών της Καραϊβικής για να εξεταστεί η πρόοδος της προώθησης της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Χτες αναμενόταν να προηγηθεί η συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της περιοχής και στη συνέχεια θα διεξαχθεί η συνάντηση των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στην Πετροκαρίμπε (Βενεζουέλα, Αντίγουα και Μπαρμπούδα, Μπελίζ, Ντομίνικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Γουάνα, Αϊτή, Τζαμάικα, Νικαράγουα, Κούβα, Αγ. Κιτς και Νεβίς, Αγ. Βίνσεντς και Γρεναντίνες, ενώ τα Μπαρμπάδος, το Τρινιδάδ και το Τομπάγκο θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά ως παρατηρητές). Εκπρόσωποι της Καραϊβικής κοινότητας, της Ενωσης Αμερικανικών Κρατών και της Οργάνωσης των Ανατολικών Κρατών της Καραϊβικής θα είναι επίσης παρόντες.

Υπενθυμίζεται ότι η Πετροκαρίμπε ιδρύθηκε από τη Σύνοδο που διεξήχθη στην Πουέρτο Λα Κρους της Βενεζουέλας στις 29 Ιούνη του 2005 και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην Τζαμάικα και το Καράκας. Επίσης ήδη είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις εργασίες του το διυλιστήριο της βενεζουελο-κουβανικής εταιρείας «PDVSA-CUPET» στο Σιενφουέγος, όπου η έναρξη της λειτουργίας του θα αποτελέσει και το κλείσιμο της Συνόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ