Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΡΩΠΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ» - ΛΑΡΙΣΑ
Καταργεί δικαιώματα και εκβιάζει

Ενα ακόμα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί εργοδότες της περιοχής έχουν εξαπολύσει μια σφοδρή τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Αυτή τη φορά «δράστης» είναι η επιχείρηση «ΕΥΡΩΠΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ», ιδιοκτησίας Δήμητρας Γκάλφα, η οποία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, καταστρατηγεί με ωμό τρόπο ακόμα και την εργατική νομοθεσία, καθώς:

  • Δεν εφαρμόζει την κλαδική σύμβαση.
  • Δεν πληρώνει άδεια, επίδομα άδειας, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, προσαυξήσεις στις υπερωρίες, νυχτερινά, κυριακάτικα κλπ.
  • Δεν εφαρμόζει ωράριο, ρεπό, πενθήμερο.
  • Χρησιμοποιεί ανασφάλιστο προσωπικό στις φυλάξεις της και δεν εκδίδει αποδείξεις πληρωμών, με αποτέλεσμα να φοροδιαφεύγει από την εφορία και να εισφοροδιαφεύγει από το ΙΚΑ.

Οποιος εργαζόμενος «τολμήσει» να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, εκδιώκεται από τη δουλιά. Σύμφωνα με την καταγγελία του ΕΚΛ, χτες, η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, αφού έβαλε εργαζόμενο να υπογράψει απόδειξη για να του πληρώσει την άδεια και το επίδομα άδειας, στη συνέχεια του την άρπαξε από τα χέρια και, χωρίς να του δώσει τα οφειλόμενα χρήματα, τον έβγαλε έξω από το γραφείο της, βρίζοντάς τον!

Οι εργαζόμενοι - υπογραμμίζει η καταγγελία του ΕΚΛ - πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή την κατάσταση, να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα και να παλέψουν για την ανατροπή της πολιτικής που τους οδηγεί στον «εργατικό Μεσαίωνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ