Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τρίμηνη καμπάνια για την ανασφάλιστη εργασία

Τρίμηνη καμπάνια με θέμα την ανασφάλιστη εργασία ξεκινάει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της οποίας στελέχη και μέλη της Οργάνωσης θα περιοδεύσουν σε χώρους όπου εργάζονται νέοι άνθρωποι, θα διοργανώσουν συσκέψεις και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις, ανοίγοντας έναν πλατύ διάλογο γι' αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής και, γενικότερα, το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της Οργάνωσης - παραβρέθηκαν οι Γ. Καραβίδας και Νικητ. Δεκατζάκης - υπογράμμισαν ότι χαρακτηριστικό στοιχείο των προωθούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων είναι η αντιστοίχιση της ασφάλισης με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την επέκταση της μερικής και της προσωρινής απασχόλησης.

Αναφερόμενοι στην καμπάνια για την ανασφάλιστη εργασία, σημείωσαν πως η ΚΝΕ θέλει να έρθει σ' επαφή με τους ανασφάλιστους νέους εργαζόμενους και μέσα από τη συζήτηση να τους πείσει ότι πρέπει να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και ν' απαιτήσουν ν' ασφαλιστούν. Διότι, όπως τόνισαν, η ανασφάλιστη εργασία διευκολύνει και ωφελεί τους εργοδότες, απαλλάσσοντάς τους από τις υποχρεώσεις τους και χαμένος είναι πάντα ο εργαζόμενος. Ταυτόχρονα, εξυπηρετούνται και τα πολιτικά συμφέροντα των αστικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και μ' αυτό τον τρόπο, αλλοιώνουν τις συνειδήσεις της νεολαίας.

Η ΚΝΕ καλεί τους εργαζόμενους νέους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, να αγωνιστούν για την ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ