Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΕΝΙΚΗ ΧΑΡΤΟΥ ΑΒΕΕ» - ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χωρίς μεροκάματο μένουν 20 οικογένειες

Χωρίς μεροκάματο αφήνει 20 οικογένειες η επιχείρηση χαρτοποιίας «ΓΕΝΙΚΗ ΧΑΡΤΟΥ ΑΒΕΕ» στις Ροβιές Εύβοιας, η οποία, με χτεσινή της ανακοίνωση, αναγγέλλει το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση των εργαζομένων. Το πλήγμα για τους χαρτεργάτες, αλλά και συνολικά για την περιοχή, είναι μεγάλο, αφού η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι από τις ελάχιστες που δραστηριοποιούνται στις Ροβιές. Τα ποσοστά της ανεργίας ήδη χτυπάνε κόκκινο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η επιχείρηση επικαλείται για το λουκέτο ιδιοκτησιακά και διαχειριστικά προβλήματα τα οποία καλούνται να πληρώσουν με τη δουλιά τους οι εργαζόμενοι. Το μέγεθος του αντεργατικού χτυπήματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς ότι το λουκέτο ανακοινώνεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα, γεγονός που σημαίνει ότι οι 20 εργάτες θα μείνουν χωρίς μεροκάματο μέσα στις γιορτές.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την εργοδοτική επίθεση. Απαιτεί από την επιχείρηση να ανακαλέσει την απόφαση των απολύσεων και ζητάει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη σύγκληση τριμερούς συνάντησης, προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις και να μην κλείσει η επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ