Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Σημαντικά κερδοφόρο» το 2000

«Ησυχος» αλλά σημαντικά κερδοφόρος χρόνος θα είναι το 2000 για τις τράπεζες. Η αισιόδοξη αυτή εκτίμηση ανήκει στη διοίκηση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που με χτεσινή ανακοίνωσή της προεξοφλεί, από τώρα, τη συνέχιση της υφιστάμενης νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίοο Τύπου της τράπεζας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΧΙΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ - θΡΑΚΗΣ αποφάσισαν τη συγχώνευση των τριών τραπεζών. Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/6/2000, ενώ η σχέση ανταλλαγής μετοχών θα καθοριστεί από Γενικές Συνελεύσεις, σε συνάρτηση με τις εκτιμήσεις διεθνών ελεγκτικών εταιριών». Οπως επίσης αναφέρεται, η προετοιμασία της συγχώνευσης έχει ξεκινήσει από το Μάη του 1999, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και την «εθελουσία» έξοδο του πλεονάζοντος στελεχιακού δυναμικού... Για την τύχη του υπαλληλικού προσωπικού δεν αναφέρεται τίποτα.

Σε διαδικασία συγχώνευσης βρίσκονται και οι χρηματιστηριακές εταιρίες των τριών τραπεζών, «Σίγμα ΑΧΕ», «Χίος ΑΧΕ» και «Μακεδονίας - Θράκης ΑΧΕ».

Ο στόχος του ομίλου είναι στο τέλος του 2000 να διατηρεί δίκτυο 170 υποκαταστημάτων, ίδια κεφάλαια 400 δισ. δρχ., ενεργητικό 4 τρισ. δρχ. και προσωπικό 3.400 άτομα. Η συμμετοχή του ομίλου στην τραπεζική αγορά ανέρχεται σήμερα μόλις στο 6,5% της συνολικής πίτας, αρκετά μακράν των ομίλων της Εθνικής, Πίστεως και στη συνέχεια της Eurobank και Εμπορικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ