Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συγκέντρωση ελαιοπαραγωγών

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στην Ορμύλια Χαλκιδικής οι αγρότες της περιοχής, απαιτώντας την απαλλαγή του συνεταιρισμού από πρόστιμα και προσαυξήσεις και τα χρέη τα οποία ήδη έχουν πληρωθεί πολλές φορές. Επίσης να χρηματοδοτηθεί ο συνεταιρισμός με χαμηλότοκα δάνεια για να μπορέσει και πάλι να αρχίσει η πλήρης λειτουργία του.

Οι παραγωγοί τώρα γίνονται έρμαιο των εμπόρων με την υπολειτουργία του συνεταιρισμού τους, ο οποίος, ας σημειωθεί, επεξεργαζόταν και εμπορευόταν την πράσινη ελιά - παρέμβαινε στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων κατά τρόπο που να εξασφαλίζει τις υψηλότερες δυνατές τιμές και από την άλλη προμήθευε τους αγρότες εφόδια σε χαμηλές τιμές.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι αγροτικών και συνεταιριστικών συλλόγων της Χαλκιδικής. Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, ο Ν. Παρθενιώτης, στέλεχος του ΚΚΕ και ο Αγγελος Τζέκης, μέλος του γραφείου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, οι οποίοι τόνισαν ότι το κλείσιμο του συνεταιρισμού αποτελεί συνειδητή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υλοποιούν την πολιτική της ΚΑΠ. Επίσης ανέφεραν ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται ολόψυχα στον αγώνα των αγροτών της περιοχής για πλήρη επαναλειτουργία του συνεταιρισμού, ενώ ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ