Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Αλβαρο Ουρίμπε

Πραγματικός «καουμπόι» ο πρόεδρος της Κολομβίας Αλβαρο Ουρίμπε επιμένει στην προσφυγή στη βία και προωθεί τα σχέδιά του για «αιματηρή» απελευθέρωση των αιχμαλώτων, αντί για την πιθανή επίτευξη μιας συμφωνίας ανθρωπιστικής ανταλλαγής με τις Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Προσφυγή στη βία, παρά το γεγονός ότι η διαμεσολαβητική προσπάθεια του Προέδρου Τσάβες έχει διεθνοποιηθεί, καθώς, εκτός της κυβέρνησης της Γαλλίας και όλων των χωρών της Λατινικής Αμερικής, του πρώην προέδρου Ερνέστο Σαμπέρ, αλλά και βουλευτών του αμερικανικού Κογκρέσου, αποτελεί πλέον σχεδόν παλλαϊκό αίτημα του κολομβιάνικου λαού. Προσφυγή στη βία, παρά το γεγονός ότι οι FARC θα προχωρήσουν στην απελευθέρωση 3 αιχμαλώτων, με κύριο στόχο να προωθηθεί η ανθρωπιστική ανταλλαγή. Εντούτοις, ο Ουρίμπε επιμένει... και μάλιστα σκληραίνει επικίνδυνα τη στάση του.

Ενδεικτικό είναι ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Αλβαρο Ουρίμπε έδωσε εντολή να δολοφονήσουν την γερουσιαστή Πιεδάδ Κόρδοβα, ενώ βρισκόταν στη Βενεζουέλα. Πρόκειται για την ίδια γερουσιαστή που έλαβε εντολή τον περασμένο Αύγουστο, από τον Πρόεδρο Ουρίμπε, να μεσολαβήσει για την ανταλλαγή 45 αιχμαλώτων των FARC με 500 μέλη της οργάνωσης που κρατούνται σε φυλακές της Κολομβίας. Εντολή που ήρε «αιφνιδιαστικά» στις 21 Νοέμβρη, τερματίζοντας τις μεσολαβητικές προσπάθειες και κατηγορώντας την Κόρδοβα «για συνωμοσία και προδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ