Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Οργανωμενη δράση του λαϊκού κινήματος

Η ακρίβεια που κατατρώγει το ούτως ή άλλως ισχνό, καθηλωμένο χρόνια τώρα σε εξευτελιστικά επίπεδα, εισόδημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Αυτή την περίοδο το ΚΚΕ αναλαμβάνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για το ζήτημα αυτό, φέρνοντός το στο επίκεντρο της δράσης του και της συζήτησής του με τον λαό. Ηδη, την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στα Γιάννενα και σε πολλές ακόμα πόλεις πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και πικετοφορίες γύρω απ' το ζήτημα αυτό, ενώ κι άλλες τέτοιες δραστηριότητες προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια δεν είναι προσωρινή, ούτε τυχαία. Πρόκειται για οργανωμένη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, για να αυγαταίνουν τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η ληστεία γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες. Την υπηρετούν σκόπιμα, με τη διαρκή αύξηση των ήδη υψηλών τιμών στο πετρέλαιο, στη ΔΕΗ, στα τρόφιμα, στις υπηρεσίες, που συνοδεύεται με τη βαριά έμμεση φορολογία (19% ΦΠΑ, συν ειδικός φόρος καυσίμων κ.ά.), αλλά και με την καθήλωση μισθών και συντάξεων κάτω από την αξία που είχαν το 1980 και την εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών: της Παιδείας, της Υγείας, της κατοικίας, του αθλητισμού, των διακοπών».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το ταξικό εργατικό κίνημα και να διεκδικήσουν:

-- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη.

-- Προστασία των ανέργων, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Πάγωμα των δανείων. Δωρεάν εισιτήρια.

-- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ, κατάργηση όλων των διοδίων, ιδιωτικών και κρατικών.

-- Επίδομα θέρμανσης σε όλες τις λαϊκές οικογένειες.

-- Δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.

-- Κατάργηση της ιδιωτικής και επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.

Καλεί τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους. Να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα σενάρια μετατροπής του δικομματισμού σε διπολισμό, και προτρέπει τους εργαζόμενους, όλο τον λαό, «με ισχυρό ΚΚΕ να διαμορφώσουν την κοινωνικοπολιτική συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».

Πικετοφορίες στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Κυριακή πικετοφορίες ενάντια στην ακρίβεια διοργανώνονται στις 10.30 π.μ. στην Περαία και στις 11 π.μ. στην Καλαμαριά.

Και το Σάββατο 29/12 στις 10.30 π.μ. στη Θέρμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ