Τρίτη 1 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκατάσταση στα λόγια

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις πυρκαγιές, οι κυβερνητικοί και όχι μόνο χειρισμοί, σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιπλημμυρική θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών, προχωρούν με ρυθμούς... χελώνας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις όπου χρήματα που εγκρίθηκαν για έργα στις περιοχές αυτές, προορίζονται για άλλες «ανάγκες».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Αιτωλοακαρνανία και η Εύβοια. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αστακού ενέκρινε το ποσό των 50.000 ευρώ για έργα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μπαμπίνη που επλήγη από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, όταν το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει 300.000 ευρώ για το σκοπό αυτό. Μάλιστα, ορισμένα από τα έργα που αποφασίστηκαν να γίνουν σε άλλες περιοχές, «βαπτίστηκαν» αντιπυρικά.

Στην Εύβοια, αν και η καταγραφή έκανε λόγο για ζημιές, από τις φωτιές του καλοκαιριού, ύψους 108 εκατομμυρίων και κάποιων... ψιλών ευρώ, δόθηκαν μόλις 517.854 ευρώ, εκ των οποίων ως άμεσα κόστη χρεώνονται και μνήματα γι' αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο Μίστρο. Αυτά, αποδεικνύουν πως στο μυαλό των κυβερνώντων αλλά και των τοπικών «αρχόντων» δεν υπάρχει καν η σκέψη για αυτούς που κινδυνεύουν από τις βροχές του χειμώνα, ενός χειμώνα που έχει δείξει ήδη τις διαθέσεις του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ