Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Πρωτοβουλίες συντονισμού από τις ταξικές δυνάμεις

Πλατιές συσκέψεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη για το αντιπάλεμα της παράδοσης των λιμανιών στους ιδιώτες

Δράση αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που προωθεί η κυβέρνηση, παραδίδοντας τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων στους μονοπωλιακούς ομίλους. Στα πλαίσια αυτά η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 8 Γενάρη (Εργατικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.). Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνουν τη Δευτέρα 7 Γενάρη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, η Δημοτική Κίνηση «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Στο μεταξύ από αύριο Παρασκευή και με καθυστέρηση δύο βδομάδων - 18 Δεκέμβρη εξαγγέλθηκαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για το λιμάνι - ξεκινάνε και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Συγκεκριμένα, αύριο θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης του ΟΛΠ. Σάββατο και Κυριακή 5 και 6 του μήνα αντίστοιχα οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τις υπερωρίες. Τη Δευτέρα 7 Γενάρη θα γίνει 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια. Από τις 8 έως τις 10 Γενάρη αποφασίστηκε ξανά αποχή από υπερωρίες. Στις 11 Γενάρη θα γίνει και πάλι 24ωρη απεργία. Στις 12 και 13 Γενάρη συνεχίζουν με αποχή και συνεδριάσεις των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου για εκτίμηση της κατάστασης.

Την ευθύνη για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων φέρουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και ΑΠ στην Ενωση Λιμενεργατών. Με την τακτική τους έδωσαν όλο το περιθώριο στην κυβέρνηση να προωθήσει τους σχεδιασμούς της και στις πολυεθνικές να λάβουν τα μέτρα τους, παίρνοντας τα εμπορευματοκιβώτιά τους από το λιμάνι.

Είναι ενδεικτικό ότι άρχισαν να διαρρέουν διάφορες «πληροφορίες» ότι η διαδικασία της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ θα «πάει πίσω» τουλάχιστον 6 μήνες, με στόχο να προκαλέσουν σύγχυση και εφησυχασμό στους εργαζόμενους, όμως από την άλλη γίνονται απανωτές μυστικές συσκέψεις και συναντήσεις στο ΥΕΝ, με τελευταία τη χτεσινή μεταξύ του υπουργού Γ. Βουλγαράκη, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ